eur:
400.88
usd:
366.69
bux:
74266.7
2024. október 11. péntek Brigitta

Nem drágul a húsvéti sonka - lapszemle

Bőséges kínálatra és tavalyi árakra számíthatnak a vevők a húsvéti sonkaszezonban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc.

Bőséges kínálatra és tavalyi árakra számíthatnak a vevők a húsvéti sonkaszezonban, a termékből tíz milliárd forintos forgalmat remélnek - írja a Népszabadság. Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a lapnak arról beszélt, hogy óvatos optimizmussal tekintenek az idei húsvéti sonkaszezon elé a hazai termelők. A szövetség tagvállalataitól származó információ szerint bőséges kínálatra és a tavalyi árakra számíthatnak a vevők. A drágulás ellen szól, hogy a húspiac idén eddig pangott, sőt számottevő fogyasztáscsökkentést tapasztaltak a feldolgozók.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy büntetőfeljelentést tett és rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc fideszes képviselő, zuglói polgármester. A politikus a lapnak azt mondta, hogy olyan fenyegetéseket kapott az ő, illetve a polgármesteri hivatal címére, amelyek burkoltan, vagy kevésbé burkoltan az ő és családja meggyilkolására utalnak. Papcsák Ferenc közlése szerint, amikor ő volt az elszámoltatási kormánybiztos, egyetlen fenyegetést sem kapott. A lap utal arra, hogy az Egyenlítő TV oldalán egy olyan hozzászólást lehetett napokig olvasni, amelyben Papcsák Ferenc és családja halálát ígérte egy ismeretlen személy. A Magyar Nemzet idézte Németh Gábornak, az internetes honlap szerkesztőjének az MTI-nek adott nyilatkozatát: nem tudják ellenőrizni, hogy egy szélsőséges provokátor mit ír a blogra.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy leginkább a kisgyerekes alkalmazottakkal, legkevésbé a romákkal szemben elfogadóak a magyar munkaadók. Egyre több cég alkalmaz fogyatékkal élő dolgozót, míg a munkavállalók szerint az életkoruk miatt éri őket legtöbb esetben megkülönböztetés. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság és a Tárki legfrissebb kutatásában a munkaerőpiac esélyegyenlőségeit vizsgálta. A verseny-, a köz-, és a civil szféra együttes vizsgálatából kiderült, a munkáltatók elfogadóan állnak a kisgyerekes anyákhoz, ugyanakkor ezen a területen is tapasztalhatók különbségek a munkaadók között. A megkérdezett munkáltatók előnyként nevezték meg az idősebb korúak lojalitását és szakmai tapasztalatát, míg hátulütőként jelölték meg a kisebb teherbírást, a nyelvtudás és a számítógép-ismeret hiányát. A munkáltatói vélemények a roma dolgozókkal szemben voltak a leginkább kritikusak. Volt olyan megkérdezett, aki szerint a romák szakképzetlenségük és a hozzáállásuk miatt vannak hátrányos helyzetben, de előfordult olyan is, aki elmondása szerint azért nem vesz fel romát, mert nem akarja, hogy a vásárlókat egy cigány szolgálja ki.

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy az Európai Unióban öt év alatt 13 milliárd eurósra, vagyis a duplájára nő az online szerencsejáték-piac, a jogi szabályozás mégis rendezetlen a legtöbb országban, így nálunk is. Szakértők szerint az idén végre megszülethet itthon egy új szerencsejáték-törvény. Andrew McIver, a Sportingbet vezérigazgatója szerint a rendezett jogi helyzet a fogyasztók számára is előnyös, ezért amikor lehetősége nyílik rá, a cég minden alkalommal nyitott a kormánnyal való tárgyalásra. Jelenleg azonban nem folynak megbeszélések a magyar kormánnyal. A cégvezető úgy véli, öt év alatt az EU nagy részében megszületik a szabályozás, ez évben Spanyol- és Görögországban számít a helyzet rendezésére.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság a magánnyugdíjpénztárakban maradók végleges számáról már értesítette a pénztárakat, de a februári adatközlés óta erről új információkat eddig nem ismertetett. Nagy valószínűséggel tehát jelentős változás már nem következhetett be, így az eredetileg 18 szereplő - és azok alkalmazottai - számára igencsak jó lehetőségeket biztosító szektornak 100 ezernél kevesebb tagon kell osztoznia. Eközben Stratégiai megállapodást kötött a CIG Pannónia Biztosító és a Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára, amely a későbbiekben Pannónia Nyugdíjpénztár néven üzemel tovább és - mint Vokony János, a VIT igazgatóságának elnöke elmondta - viszonylag kicsi, de éppen ezért hatékony vállalati pénztárból országos nyugdíjpénztárrá válik. A háromszázalékos működési költség mellett nyolc százalék körüli tízéves átlaghozamot produkáló VIT-nek összesen mintegy 30 ezer önkéntes pénztári tagja van, akik 60 milliárd forint pénztári vagyon felett rendelkeznek. A társaság magán-nyugdíjpénztári tagjainak mintegy tíz százaléka, 862 fő maradt pénztártag, ráadásul a kisebb pénztárak közül néhány már jelezte: hajlik arra, hogy tagjait átadja.

A Pénzcentrumon arról olvashatnak, hogy továbbra is mélyponton vannak a balatoni ingatlanárak. Az elmúlt hetekben indult be a tó környezetében az ingatlanpiac. Egyre több az eladó nyaraló, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő. Mivel a kínálat meghaladja a keresletet, az ingatlantulajdonosok alkuképesebbek, mint az elmúlt években. Tavaly nyár végén a Portfolio.hu a régió ingatlanjainak 20-30 százalékos eséséről számolt be, de ahogy Otthon Centrum irodavezetője, Benna Zsolt elmondta: beindulóban a balatoni ingatlanpiac.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csík János a döntéséről: muszáj lassítanom, tele van a testem csavarokkal

Csík János a döntéséről: muszáj lassítanom, tele van a testem csavarokkal

Nem hagyja abba a zenélést, csak a saját, kicsit lassabb tempójában folytatja tovább - mondta az InfoRádióban Csík János. A Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítójának életében ezzel egy meghatározó időszak zárul le, a nevét viselő együttes 2025-től Gál Tiborral folytatja a munkát. Csík János hangsúlyozta: nem zenekaron belüli feszültség miatt hozta meg a döntését a kilépésről, minden taggal baráti viszonyt ápol, és a jövőben is szívesen lép fel majd vendégművészként a Csík zenekarral.

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Ennyivel fog növekedni évente az akkumulátoros energiatárolók piaca Európában

Ennyivel fog növekedni évente az akkumulátoros energiatárolók piaca Európában

Az európai napelem és akkumulátoros energiatárolás gyors fejlődése új lehetőségeket teremt mind a megújuló energia fejlesztőinek, mind az ipari és kereskedelmi fogyasztóknak, de egyúttal jelentős kihívásokkal is jár. A negatív áramárak megjelenése és a hálózati kapacitások szűkössége olyan problémák, amelyek befolyásolhatják az ágazat növekedését. Ezeknek a kihívásoknak a megoldása érdekében kritikus, hogy az ösztönző rendszereket helyesen alakítsák ki, és hogy a hálózati díjak olyan magatartást ösztönözzenek, amely támogatja a megújulók integrációját. – mondta Jan Osenberg, a SolarPower Europe Senior Policy Advisora a Portfolio Energy Investment Forumon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×