eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Közlekedési baleset miatt ítélték el Schmitt Pált 1964-ben

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) nyilvánosságra hozta azt az ítéletet, amellyel az akkor 22 éves Schmitt Pált négy hónapnyi, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre marasztalták 1964-ben. Foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó gondatlan veszélyeztetés és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálás miatt kapta a büntetést.

Az Index beszámolója az ítélet szövege alapján kiemeli, "Schmitt 1964. április 14-én délután 25-30-cal ment saját tulajdonú autójával a zuglói Istvánmezei úton, a kocsiban rajta kívül még hárman ültek. Schmitt autójával ki akart kerülni egy parkoló autót, de az esőtől vizes és a közeli benzinkút miatt olajfoltos, ("sárgakockás") keramitburkolaton megcsúszott és nekiütközött egy szemből érkező taxinak. A taxi egyik utasa beütötte a térdét és a fejét, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Az ítélet szerint a társadalmi tulajdonú "bérgépkocsiban" (taxiban) 2000 forintos kár keletkezett."

A 22 éves Schmittet a Pesti Központi Kerületi Bíróság foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó gondatlan veszélyeztetés és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálás miatt négy hónapos, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet szerint Schmitt Pál akkor harmadéves közgazdász hallgató volt. Vagyona és keresete nem volt, 500 forint ösztöndíjat kapott.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×