eur:
390.7
usd:
364.7
bux:
68381.55
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Vívó-vb: elődöntős a férfi párbajtőrcsapat

Elődöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután különösebb nehézség nélkül legyőzte a német csapatot.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású Európa-bajnok együttes - amely tavaly ezüstérmes volt az antalyai vb-n - könnyedén került a legjobb négy közé, ahol 13 órától az amerikaiakkal szemben harcolhatja ki a fináléba jutást.

A magyarok végig vezetve nyerték negyeddöntős mérkőzésüket, a kilenc asszóból csak hármat vesztettek el. A nyolc között, akárcsak egy fordulóval korábban, Boczkó, Imre és Somfai vívott.

Eredmény:
a 16 között:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)

negyeddöntő:

Magyarország-Németország 45-37
(Somfai: plusz 5, Boczkó: plusz 3, Imre: 0)
Egyesült Államok-Koreai Köztársaság 39-35
Oroszország-Lengyelország 45-43
Franciaország-Ukrajna 45-38

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×