eur:
400.55
usd:
364.72
bux:
73893.02
2024. október 8. kedd Koppány

Mráz Ágoston Sámuel: A magyarok inkább az államban bíznak

Téves politikai taktika a magánnyugdíjpénztárak védelmére építeni, ugyanis az emberek jobban bíznak az államban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nézőpont Intézet vezető elemzője. Mráz Ágoston Sámuel politológus szerint a kormány eddigi lépéseit támogatja a többség.

Magyarországon mindig is erős az államban a bizalom, az állami irányítás iránti elvárás, így valószínű, hogy népszerű lesz a kormánynak a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló terve - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Mráz Ágoston Sámuel politológus. A Nézőpont Intézet vezető elemzője kiemelte: a biztonság és a garancia az államnál van, ezért az állami nyugdíjrendszerben jobban bíznak az emberek.

A magyarok attitűdje hagyományosan ilyen, Közép-Európában nálunk a legerősebb az elvárás az állami jelenlét iránt - mondta a politológus. Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a válság is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nagyobb elvárás az állami gondoskodás iránt.

Téves politikai taktika az ellenzéknek a magánnyugdíjpénztárak védelmére építeni - vélekedett a vezető elemző. Hangsúlyozta: az eddigi kormányzati intézkedéseket alapvetően támogatja az emberek többsége, a válságadók bevezetése is népszerű.

Az ellenzék két területen, az egykulcsos adórendszer és az alkotmányozás kérdésében tud támadni, ám ezekben sem ért el eddig sikereket - közölte Mráz Ágoston Sámuel. Kifejtette: az alkotmányozás kevés embert mozgat meg, míg az adórendszer átalakítása kapcsán nem sikerült az a retorikát eredményesen alkalmaznia az ellenzéknek, hogy az egykulcsos rendszer a gazdagoknak kedvezne.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 13:16
×
×
×
×