eur:
389
usd:
361.8
bux:
68671.83
2024. május 8. szerda Mihály

Jobban jár, ha bekapcsolja a biztonsági övet! - országos ellenőrzés az utakon

Fokozott közúti ellenőrzésre kell számítani kedd és csütörtök között. Leginkább a biztonsági öv és a gyerekülés használatra figyelnek majd a rendőrök. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: bár az akció leginkább a főutakon zajlik majd, előfordulhat, hogy kevésbé forgalmas helyen is lesz kontroll.

A rendőrség szeptember 14 és 16 között ellenőrzi a közlekedőket az ország valamennyi, kiemelt, nagyobb forgalmú közútján, autópályáin. Előfordulhat azonban, hogy mellékutakon is találkozhatnak kontrollal a járművezetők. Az akcióban főként a biztonsági öv használatára, illetve a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazására figyelnek fokozottan - tájékoztatott az ORFK szóvivője.

Makula György hangsúlyozta: erre azért van szükség, mert a balesetek nagy százalékában ezeknek az eszközöknek a mellőzése okoz halálos balesetet.

Az ellenőrzések egész Európában egyszerre zajlanak - tette hozzá a szóvivő, aki arról nem adhatott információt, hogy hány rendőr vesz részt az akcióban. Annyit azért elárult, hogy elegendő járőr áll rendelkezésükre a tüzetes ellenőrzéshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×