eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Újpest nem fizet a tűzijátékért

Nem volt aláírt szerződése az augusztus 20-i újpesti rendezvények megtartására a lebonyolító cégnek. A főtéren tartott tűzijáték után a közönségre visszahullott a felrobbant petárda égésterméke, emiatt heten sérültek meg. A kerület polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: a szervező cégnek csupán képviselő-testületi felhatalmazása volt a rendezvények megtartására. Derce Tamás hozzátette: jövő héten tárgyal a céggel és bizonyos feltételek elfogadása esetén utólag hajlandó velük szerződést kötni, de a tűzijátékért nem fizet az önkormányzat.

Nem fizet a múlt heti újpesti tűzijátékért a kerületi önkormányzat - közölte az InfoRádióval Derce Tamás polgármester. A szombati rendezvényen a közönségre visszahullott a felrobbant petárda égésterméke, emiatt heten sérültek meg. A városvezető hangsúlyozta: erkölcsi kár érte az önkormányzatot, ezért kártérítést kérnek a cégtől.

Derce Tamás beszélt arról is, hogy nem volt aláírt szerződése a rendezvényt szervező vállalatnak, ugyanis azt nem hagyta jóvá a polgármester. A képviselőtestület a közbeszerzési pályázat eredményhirdetése alapján úgy döntött, hogy az önkormányzat ezzel a céggel kössön szerződést, de ezt Derce Tamás nem tette meg, mivel előnytelennek tartotta azt, és nem látta tisztán, hogy mit kell teljesíteni. Ügyvédek vizsgálják, mit lehet tenni, ha annak ellenére teljesített az egyik fél, hogy nem volt aláírva a megállapodás - tette hozzá.

Az újpesti polgármester közölte: jövő keddre hívta meg a rendezvényt lebonyolító céget, és ha a megfelelő módosítások bekerülnek a szerződésbe, akkor aláírja azt, és az összeget, a tűzijáték nélkül, kifizeti a kerület.

A szervező cég megbízott egy alvállalkozót a szombati tűzijáték megszervezésével. A két társaság teljes felelősséget vállalt azért, hogy a tűzijátékot megfelelően lebonyolítják - emelte ki Derce Tamás.

Heten könnyebben megsérültek a IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×