eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Lemondott az újpesti szocialista alpolgármester

Lemondott tisztségről és juttatásairól az újpesti szocialista alpolgármester. Trippon Norbert indokairól az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Derce Tamás polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, ezzel ellehetetlenítette a munkájukat. Emellett a volt alpolgármester az újpesti tűzijáték-baleset felelősségét sem kívánja átvállalni a polgármestertől.

Trippon Norbert - aki az MSZP újpesti polgármesterjelöltje - közölte: csütörtökön a polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, aláírási jogkörét, ezzel ellehetetlenítette azok munkavégzését, ezért lemondott alpolgármesteri tisztségéről, az ezzel járó tiszteletdíjáról, hivatali autójáról.

Hozzátette: felszólította a másik két - Belán Beatrix MSZP-s és Nagy István fideszes alpolgármestert -, hogy hatátáskör híján ők is cselekedjenek hasonlóképpen, mondjanak le, ne vegyék fel az anyagi juttatásokat, adják le hivatali gépjárművüket és az alpolgármesteri megbízatásukhoz tartozó esetleges infrastrukturális eszközeiket.

A lemondás másik indokaként Trippon Norbert azt hozta fel, hogy nem kíván asszisztálni a polgármester és a újpesti Fidesz közötti "összehangolt kampánypoilitizáláshoz", az újpesti tűzijáték-baleset miatti felelősséget pedig nem kívánja Derce Tamás helyett átvállalni.

Utóbbi kapcsán felidézte, hogy a képviselőtestület a közbeszerzési eljárás során négy ajánlattevő közül a legkedvezőbbet és egyben legolcsóbbat, a Sensation Kft.-t választotta, a döntést Derce Tamás is megszavazta.

A határozat szerint Derce Tamásnak a szerződést 2010. augusztus 4-ig alá kellett volna írnia, de ezt nem tette meg - szögezte le a szocialista politikus. Trippon Norbert szerint a szerződés alá nem írásáért a felelősség, így a jogi felelősség is, kizárólag a polgármestert terheli.

Hozzáfűzte, hogy a rendőrség az ő feljelentése alapján folytat nyomozást a rendezvény ügyében, amelyben szerinte teljes körű felelősséget kell vállalnia a Sensation Kft.-nek, a pirotechnikai kérdésekért pedig a pirotechnikusnak.

Trippon Norbert kitért arra is, hogy ezt követően, mint polgármesterjelölt tevékenykedik, és az újpesti közterületeken, utcákon és elsősorban az új Főtéren folytat Újpest jövőjéről beszélgetéseket a helyiekkel.

Heten könnyebben megsérültek a IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×