eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hazahozták az Afganisztánban megsérült magyar katonát

Továbbra is súlyos az állapota az Afganisztánban hétfőn életveszélyesen megsebesült magyar katonának. A zászlóst szerdán, kora este, a német légierő repülőgépével hozták haza Budapestre.

Szerda délután a német légierő segítségével szállították Budapestre Afganisztánból Kolozsvári György zászlóst, aki a hétfői támadásban szenvedett súlyos, életveszélyes sebesüléseket.

Grósz Andor, a Honvédkórház megbízott főigazgatója elmondta: a férfi arca és koponyája roncsolódott, emellett agytörzsi sérülése is van, azt azonban egyelőre nem lehet megállapítani, hogy ennek lesznek-e maradandó következményei.

Hende Csaba honvédelmi miniszter a támadásban megsebesült két másik katonáról elmondta: Dani Fruzsina bár maga is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a merénylet után hősiesen hozzálátott a többi sérült ellátásához. A másik katona,  a szakaszvezető, akinek nem említhette a nevét a miniszter, szintén 8 napon túl gyógyul, de neki még nem járt le a 6 hónapos afganisztáni missziója, és úgy döntött folytatja a szolgálatát, nem tér haza.

Benkő Tibor vezérkari főnök kiemelte, hogy a támadásban a német és az afgán erők siettek a magyar katonák segítségére, és német kórházba vitték a sebesülteket.

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport Mazari Sharif-ba tartó, hazautazó állományának konvoját hétfőn támadták meg. Egy magyar katonanő meghalt, három társa megsebesült.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×