eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ekkora fizetésemeléssel lennének elégedettek a pedagógusok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a tanárok fizetésének jelentős emelése elengedhetetlen. Egy pedagógus átlagosan bruttó 180 ezer forintot keres. Legkorábban jövő szeptembertől lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére - közölte Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Hírlappal. Korábban Hoffmann Rózsa államtitkár első körben gesztusértékű, majd látványosabb bérnövekedésről beszélt.

Legalább 25 százalékos általános béremelésre és szintén 25 százalékos minőségi kereset-kiegészítésre lenne szükség a pedagógusok számára ebben a ciklusban - mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Kerpen Gábor kifejtette, hogy egy pedagógus kezdő fizetése nem éri el a bruttó 130 ezer forintot, ami megalázóan alacsony. Az átlagos fizetés bruttó 180 ezer forint körül van.

A szervezet elnöke bízik benne, hogy a gesztusértékű fizetésemelést minél hamarabb végrehajtja a kormány, és a ciklus folyamán egy jelentős mértékű béremelést is kapnak a tanárok.

Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy legkorábban jövő szeptembertől lesz mód a pedagógusok fizetésének emelésére. Korábban Hoffmann Rózsa államtitkár első körben gesztusértékű, majd látványosabb béremelésről beszélt.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×