INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Fegyelmi vizsgálat a meghalt tatai rendőrmotoros ügyében

InfoRádió / MTI
Az országos rendőrfőkapitány fegyelmi vizsgálatot rendelt el a hétfőn meghalt tatai rendőrmotoros ügyében, mert a gyanú szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felületesen végezte el a belügyminiszter által május 31-én elrendelt járműszemlét - mondta el az ORFK sajtószóvivője csütörtökön az ácsi családi gyilkosság helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Makula György elmondta, Pintér Sándor belügyminiszter az első vezetői értekezleten elrendelte a teljes gépjárműállomány felülvizsgálatát. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság több járművet nem vizsgált meg, ezek között volt az a motor, mellyel a 33 éves Telegdi Zsolt hétfőn az M1-es autópályán a hirtelen kitört viharban megcsúszott és életét vesztette.

A szóvivő közlése szerint az országos rendőrfőkapitány másnap elrendelte az összes motorkerékpár felülvizsgálatát. Újságírói kérdésre hozzátette, az intézkedés nem függ össze a Független Rendőrszakszervezet bejelentésével, mely szerint a járőr korábban írásban jelezte, hogy a gépjármű nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak.

A baleset napján a járőrt rádión Budapestre küldték, majd amikor ismételten közölte, hogy a motoron a gumik kopottak, elöljárója Tatabányára rendelte, s közben érte a halálos baleset.

Makula György tájékoztatása szerint az ügyet az ORFK vizsgálja, s a szervezet korábbi közleménye szerint a vizsgálat kitér a parancsnoki felelősség megállapítására is.

A címlapról ajánljuk