INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Rekordokat döntött az éjszakai vihar - képek

Infostart / InfoRádió
Két zivatarlánc állt össze Magyarországon az éjszakai viharban - írja az Időkép. Péntek éjszaka a Balaton-Budapest haladási irányú vonulat mintegy 200 kilométeres volt. Ennél is hosszabbra, 300 kilométeresre nyúlt a szombat hajnali zivatarlánc, amely észak-déli irányban alakult ki.

Budapestet valamivel éjfél előtt érte el a zivatar. A Szigeten is tombolt a vihar, személyi sérülésről nem érkezett hír - jelentette az Időkép.

Rekordmennyiségű villámot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) és az Időkép rendszere is.

Éjfélig 230 helyszínre vonultak ki a tűzoltók országszerte a viharok miatt - tudósított az MTI. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a legtöbb, nagyjából 70 riasztást Veszprém megyéből kapták, ahol fákat döntött ki, épületeket rongált meg a vihar, és több pincét elöntött az esővíz. Hozzátette: a Pest megyei Felsőnyáregyházán belecsapott a villám egy családi házba, amelynek kigyulladt a tetőszerkezete, de a tűzoltók végül megfékezték a lángokat.

Nem szállt le Ferihegyen egy román légitársaság Bukarestből érkező járata a péntek esti zivatar miatt. Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője elmondta: a gép technikai problémát jelzett, de az időjárás miatt végül visszafordult Románia felé. Szintén nehézséget okozott a vihar a British Airways Londonból érkező járatának, amely először átstartolt és másodszorra tudott leszállni. A Ferihegyi repülőteret nem kell bezárni az erős zivatar miatt.

Hajnali 3 órára az OMSZ visszavonta több régióból a másodfokú riasztást. A középső és az északi-észak-keleti országrészben még mozogtak zivatarok 4 óra környékén. Reggelre Magyarország nagy részén csendes időjárásra ébredtek, a Bükk térségét leszámítva.A címlapról ajánljuk