eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György

Rekordokat döntött az éjszakai vihar - képek

Két zivatarlánc állt össze Magyarországon az éjszakai viharban - írja az Időkép. Péntek éjszaka a Balaton-Budapest haladási irányú vonulat mintegy 200 kilométeres volt. Ennél is hosszabbra, 300 kilométeresre nyúlt a szombat hajnali zivatarlánc, amely észak-déli irányban alakult ki.

Budapestet valamivel éjfél előtt érte el a zivatar. A Szigeten is tombolt a vihar, személyi sérülésről nem érkezett hír - jelentette az Időkép.

Rekordmennyiségű villámot regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) és az Időkép rendszere is.

Éjfélig 230 helyszínre vonultak ki a tűzoltók országszerte a viharok miatt - tudósított az MTI. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a legtöbb, nagyjából 70 riasztást Veszprém megyéből kapták, ahol fákat döntött ki, épületeket rongált meg a vihar, és több pincét elöntött az esővíz. Hozzátette: a Pest megyei Felsőnyáregyházán belecsapott a villám egy családi házba, amelynek kigyulladt a tetőszerkezete, de a tűzoltók végül megfékezték a lángokat.

Nem szállt le Ferihegyen egy román légitársaság Bukarestből érkező járata a péntek esti zivatar miatt. Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője elmondta: a gép technikai problémát jelzett, de az időjárás miatt végül visszafordult Románia felé. Szintén nehézséget okozott a vihar a British Airways Londonból érkező járatának, amely először átstartolt és másodszorra tudott leszállni. A Ferihegyi repülőteret nem kell bezárni az erős zivatar miatt.

Hajnali 3 órára az OMSZ visszavonta több régióból a másodfokú riasztást. A középső és az északi-észak-keleti országrészben még mozogtak zivatarok 4 óra környékén. Reggelre Magyarország nagy részén csendes időjárásra ébredtek, a Bükk térségét leszámítva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×