eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hasít az interneten a Sziget fesztivál

Egy multinacionális cégével vetekszik a Sziget napi számítógépes és internetes adatforgalma - mondta az InfoRádiónak a rendszert kiépítő ACE Telecom ügyvezetője. Farmosi Attila hozzátette: a fesztiválon a jegyárusítást, a színpadok hangerőszabályzását, a kártyás fizetést és a látogatók internet-elérését is önálló számítógépes rendszerek biztosítják.

Önálló hálózata van a Szigeten a beléptető- és a hangerőszabályzó-rendszernek, valamint az internetszolgáltatásnak - mondta az InfoRádiónak az ezek kiépítéséért és üzemeltetéséért felelős ACE Telecom ügyvezetője.

A fesztivál egyes napjain átlagosan folyamatosan 100 megabites adatforgalom bonyolódik, ami a beléptetési időszakban, valamint - a hangerőszabályzás miatt - a koncertek alatt megugrik. Ez nagyjából egy multicég napi forgalmának felel meg - tette hozzá Farmosi Attila.

A Sziget látogatóinak száz számítógép áll rendelkezésére, amelyeket egy alkalommal 20 percig használhatnak; ezek számára 100 megabites sávszélességet biztosítanak, míg 40 végponton DSL-típusú csatlakozást építettek ki.

A fesztiválozók vezeték nélküli internetes hálózatra is csatlakozhatnak, a Sziget ideje alatt összesen 60-szor, egyszerre 15 percig. Aki túllépi a keretet, feltöltőkártyát vásárolva töltheti fel az egyenlegét - magyarázta Farmosi Attila.

A rendszert úgy tervezték, hogy általános terhelési viszonyok között nem lehetnek sávszélességi problémák. A Szigeten redundáns optikai betáplálás működik - egy szál szakadása tehát nem okoz összeomlást -, emellett pedig emellett digitális mikrohullámú betáplálást is alkalmaznak - fűzte hozzá Farmosi Attila.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×