eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Augusztusban leállhat a szennyvíztisztítás - lapszemle

A Magyar Nemzet arról közöl cikket, hogy augusztus végén leállhat a csepeli szennyvíztisztító, a Népszabadság szerint pedig Szigetvár a csőd szélén áll.

Szigetvár, a becsődölt város - olvashatjuk a Népszabadságban. Ha Szigetvár városa ebben a hónapban nem egyezik meg a hitelezőivel, akkor az önkormányzat elveszíti minden értékesíthető vagyonát. A város akkor adósodott el végzetesen, amikor megpróbált előremenekülni. A 11 ezer lakosú baranyai város a rendszerváltás előtt sem tartozott a fejlődő települések közé, de azt követően sodródott igazán a vesztes oldalra. A munkanélküliség Szigetváron két évtizede húsz, s a város környékén 30 százalék fölötti. A külső befektetők 1990 óta nem mutatnak érdeklődést a kistérség iránt.

Augusztus végén leállhat a víztisztítás - írja a Magyar Nemzet. Csatornadíj-emelést is magában foglaló szerződésmódosítások nélkül 2010. augusztus 31-én leállhat az összességében 200 milliárd forintból, uniós támogatással megépített csepeli szennyvíztisztító - derült ki tegnap Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyettes sajtóirodájának a lap kéréseire adott válaszából. Közölték: az ügyben a Fővárosi Közgyűlés augusztus 26-i ülésére előterjesztést készítenek. Annak tartalmáról egyelőre nem nyilatkoztak.

Másfél milliárdot remél a főváros az új parkolási rendtől - írja az Index.hu. Az előzetes számítások szerint a fővárosi önkormányzat évi 1,5 milliárd forintos bevételre tesz szert a parkolási rendszer átalakításával. Újabb 93 kilométernyi főútvonalon lesz fizetős a parkolás Budapesten, ez több mint 6800 parkolóhelyet érint. A fővárosi önkormányzat azzal indokolja a döntést, hogy így könnyebben lehet majd megállni, és nem kell annyit keresgélni.

Már tavaly ismerték a ferihegyi hibákat - írja a Napi Gazdaság. Legkorábban hat-tizenkét hét közti időszakban várható Ferihegyen újabb vizsgálat. Előtte az üzemeltetőnek kell hivatalosan jeleznie a hibák kijavítását, amit a magyar hatóságoknak vissza kell igazolniuk, az uniós ellenőrök ezután térnek vissza. Már egy tavaly novemberi hatósági bejárás az EU Bizottságéhoz hasonló megállapításokra jutott.

Klinikák összeomlás előtt - írja a Világgazdaság. Teljes pénzügyi összeomlás és a betegellátás ellehetetlenülése fenyegeti a pécsi és a szegedi orvosi egyetemet, a debreceni és a fővárosi egyetemi klinikán pedig a betegellátás színvonala sérül nagy mértékben, ha nem pumpálnak pénzt az ágazatba. Az Egyetemi Klinikák Szövetségének (EKSZ) véleménye szerint 25 milliárd forintra lenne szükségük a pénzügyi egyensúlyhoz.

Nagy bajban a szállodák - írja a Portfolio.hu. Bár a vendégéjszakákat tekintve egyelőre úgy tűnik, hogy 2009. volt a mélypont a magyar szállodapiacon, a magyar hotelek bevételei az idei évben tovább csökkentek. Az iparág nehéz helyzetét szállodacsődök, felszámolások is jelzik. Az alacsony kihasználtság miatt több fővárosi szálloda arra kényszerült, hogy több emeletet zárjon le a költségek csökkentése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×