eur:
389.85
usd:
362.91
bux:
68088.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Népszavazás Szerencsen a tervezett szalmatüzelésű erőmű ügyében

Véleménynyilvánító népszavazást tartanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen a településre tervezett szalmatüzelésű erőmű ügyében. A voksolást a költségek csökkentéséért az önkormányzati választás napján, október 3-án tartják.

A Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület kezdeményezésére a szavazólapon egy kérdés szerepel majd: "Fontosabbnak tartja-e a Szerencs hagyományaira épülő iparfejlesztést és az ehhez kapcsolódó munkahelyteremtést, mint a világörökség védőzónájába történő tartozást?"

A szalmatüzelésű erőmű felépítését elsősorban a tokaj-hegyaljai szőlészek, borászok és civil szervezetek ellenzik. Indoklásuk szerint a világörökség részeként nyilvántartott történelmi borvidéken nem szabad felépíteni egy ilyen ipari létesítményt, a szerencsi önkormányzat azonban azzal érvel, hogy a városban a legutóbbi évekig cukorgyár működött, amelyet több mint 100 évvel ezelőtt építettek.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×