eur:
389.41
usd:
363.36
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét nyilvános kampányszámlát nyit az LMP

Köszönhetően a párt frakciója országgyűlésben kifejtett aktivitásának, fokozott érdeklődés mutatkozik az őszi önkormányzati választások előtt a Lehet Más a Politika (LMP) iránt - jelentette ki Datki Szabolcs, a Lehet Más a Politika (LMP) X. kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón, Szarvason.

Az LMP országos kampányigazgatója elmondta: már elindították kérdőíves felmérésüket, s ez alapján országszerte legalább ötezer aktivistát, illetve szimpatizánst tudnak összegyűjteni, akik majd segítik jelöltjeiket az ajánlószelvények összegyűjtésében is.

Datki Szabolcs a kongresszus döntéseiről szólva bejelentette, hogy az LMP, hasonlóan az országgyűlési kampányhoz, az önkormányzati választásokra is megnyitja nyilvános kampányszámláját. Tájékoztatása szerint a támogatásokról szóló adatok a párt honlapján szombat délutántól érhetők el.

A sajtótájékoztatón bemutatta Fonád Zoltánt, aki az LMP színeiben indul a Békés megyei 5. számú, szarvasi központú választókerületben az időközi országgyűlési választásokon. A térségben azért kell voksolást tartani, mert Domokos Lászlót, aki tavasszal elnyerte a körzet mandátumát, időközben megválasztotta a parlament az Állami Számvevőszék elnökének, így lemondott a képviselőségről.

A civilben pedagógus, Szarvason élő képviselőjelölt elmondta, hogy tavasszal nem sikerült neki kellő számú ajánlószelvényt összegyűjtenie, most azonban a kongresszus küldöttei is segítenek neki, így a hét végén az egész választókerületben gyűjtik majd a cédulákat.

A térség politikai helyzetéről szólva azt emelte ki, hogy korábban kétpólusúvá vált a választókerület, ám most azt tapasztalja, hogy a polgárok igénylik új politikai erő megjelenését. Mint mondta, korábban sokan kiábrándultak a politikából, ezért a radikális jobboldalra szavaztak. Tavasz óta azonban látják az LMP konstruktív ellenzéki politikáját a parlamentben, s ez lényegesen javíthatja esélyeit az időközi országgyűlési választáson.

Az 5. számú választókerületben a Fidesz-KDNP színeiben Dankó Béla indul, aki 1999-óta polgármesterként irányítja Kondoros nagyközséget, és több ciklus óta tagja a megyei közgyűlésnek is. A szocialisták Földesi Zoltán indítják, aki korábban három cikluson keresztül volt tagja az országgyűlésnek listás képviselőként. A Jobbik pedig Samu Tamás Gergőt jelölte. Samu tavasszal listán már bejutott a parlamentbe, ám most egyéni körzetben is mandátumot kíván szerezni.

Az időközi országgyűlési választás első fordulójára szeptember 19-én, a másodikra pedig október 3-án kerül sor.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×