eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Közlönyben a kkv-k uniós támogatásának növeléséről szóló kormányrendelet

A kormány elrendelte, hogy a nemzeti fejlesztési-, a nemzetgazdasági-, valamint a külügyminiszter, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke kezdjen egyeztetést az Európai Bizottsággal az uniós forrásoknak a kis- és középvállalkozások versenyképességét szolgáló, az Új Széchenyi Terv irányvonalának megfelelő átcsoportosításáról. A határozat a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.

A hivatalos lap internetes változatán péntek délutántól olvasható kormányhatározat tartalmazza azt is, a kormány egyetért azzal, hogy - az Új Széchenyi Terv irányvonalának megfelelő - új pályázati felhívásokat kell megjelentetni a hazai kis- és középvállalkozások forrásellátásának javítása érdekében a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Regionális Operatív Programok keretében.

A kormány elrendelte továbbá - a hazai kis- és középvállalkozások forrásellátásának javítása érdekében - a Gazdaságfejlesztési Operatív Program, valamint a Közép-magyarországi Operatív Program 2009-2010. évekre vonatkozó akciótervei módosításának előkészítését, az Új Széchenyi Terv irányvonalának megfelelően.

A határozat ismerteti azt a kormányzati szándékot is, amely szerint - a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása érdekében - a pályázati rendszer egyszerűsítését eredményező javaslatcsomagot kell kidolgozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×