eur:
390.87
usd:
365.59
bux:
68385.92
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hadat üzen a kormány a törvénytelen szociális otthonoknak

Minden illegálisan működő szociális otthont bezárat a kormányzat, és egységes ellenőrző rendszert vezet be az időseknek szolgáltatást nyújtó intézmények felügyeletére - közölte Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős helyettes államtitkára.

A minisztérium "Vigyázat, engedély nélküli szociális szolgáltatás!" címmel felhívást tesz közzé, és "szégyenlistát" készít az illegálisan működő szolgáltatókról - jelentette be Nyitrai Imre.

Az ellenőrzési rendszert egységesítik, a "retorziónak" három szintje lesz: szociális bírságot szabnak ki, ha "jogszerűtlen vagy embertelen körülményeket" tapasztalanak egy intézményben, majd normatíva megvonással élnek, és legsúlyosabb szankcióként akár a működési engedélyét is bevonják a szolgáltatónak - mondta el a helyettes államtitkár.

Szerinte "szégyen és gyalázat", hogy az elmúlt négy-öt év kontrollálatlan változásai a jelenlegi helyzethez vezettek. "Hatalmas bizonytalanságot okoz" az a "jogi dzsungel", amely a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatások körül van - fogalmazott.

Nyitrai Imre közölte, jelenleg tizennyolc eljárás folyik idősek számára illegálisan szolgáltatást nyújtó intézmények ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald'stól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×