eur:
385.83
usd:
354.88
bux:
68331.03
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem lenne főpolgármester Gegesy Ferenc

Nem akar főpolgármester lenni Ferencváros polgármestere. Gegesy Ferenc ezt azután közölte, hogy útjára indult egy civil kezdeményezés, amelynek támogatói szerint ő lenne a megfelelő ember a posztra.

"Nem érzem reálisnak" - mondta az InfoRádiónak Gegesy Ferenc a civil kezdeményezésre reagálva, amelynek támogatói szerint ő lenne a megfelelő a főpolgármesteri posztra. Az aláírók között van többek között Mécs Imre volt országgyűlési képviselő, Dornbach Alajos jogász és Heller Ágnes filozófus.

A magukat összefoglaló néven "budapesti polgároknak" nevező kezdeményezők úgy fogalmaznak, ők pártpolitikától független főpolgármestert akarnak, és Gegesy Ferenc Ferencváros polgármestereként már bebizonyította: "fontosabb neki a helyben élők érdeke, mint a pártakarat".

A polgármester hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés számára, hogy a támogatók, akiket egyébként személyesen nem ismer, méltónak tartják a főpolgármesteri posztra, ám úgy érzi, nincs akkora támogatottsága, hogy eséllyel indulhatna az őszi választáson.

"Ha egy nagy párt állna mögöttem, ismertebb lehetnék, akár két hónap alatt is, de független vagyok" - magyarázta Gegesy Ferenc, aki emlékeztetett: két éve kilépett az SZDSZ-ből és lemondott országgyűlési mandátumáról.

A politikus reméli, hogy az októberi választás után is folytathatja munkáját Ferencváros élén, a főpolgármesterségről szólva azonban úgy fogalmazott: "Budapest más."

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×