eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: Megbukott a hatalommal visszaélő oligarchák rendszere

Több ez, mint a hatodik szabad választás, ez forradalom volt a szavazófülkékben - mondta Orbán Viktor a Vörösmarty téren. A Fidesz elnöke szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszeré, és mostantól a nemzeti együttműködés lesz a mérce.

Örömmel jelentem, hogy a mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült - mondta a Vörösmarty téren Orbán Viktor, aki hozzátette: a Fidesz-KDNP a mandátumok 68 százalékát szerezte meg.

Magyarország a mai napon megerősítette a demokrácia melletti elkötelezettségét és helyét az Európai Unióban. Köszönet minden magyar embernek, de különösen azoknak, akik nyolc éven keresztül kitartottak a Fidesz, a KDNP és a polgári körök mellett - hangsúlyozta a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: Magyarország ért fel a csúcsra, de a nyolc éven keresztül kitartók mentek elől, és tűzték ki a zászlót a csúcsra.

Ma nem egyszerűen a hatodik szabad választás volt, hanem forradalom történt a szavazófülkékben. A magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában. Ma újra mertünk nagyok lenni - mondta Orbán Viktor, aki szerint a magyar választók megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét, és "mától Magyarországon a magyar emberek érdeke az első".

Az új rendszerben az oligarchák régi szabályai érvényét vesztik, és mától a nemzeti együttműködés lesz mindennek a mércéje. A győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Most az a feladat, hogy a győzelem lendületével folytassuk az együttműködést, megkezdjük a mögöttünk levő korszak romjainak eltakarítását, a felelősség megállapítását, az újjáépítést - hangoztatta a pártelnök.

A Fidesz elnöke vasárnap este a fővárosi Vörösmarty téren azt mondta: szerényen és alázattal azt üzenik Magyarország polgárainak, hogy megértették és diadalra vitték a magyarok történelmi álmát. "Győzedelmeskedjék a te akaratod" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Hajrá Magyarország, hajrá magyarok fordulattal zárta beszédét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×