eur:
394.88
usd:
368.06
bux:
69782.81
2024. június 18. kedd Arnold, Levente

Tarlós: A BKV-nál történtek nem egyedi esetek

A korábbi gyógyfürdőbotrány és a mostani Fővárosi Közterület Fenntartóval kapcsolatos ügyek kirobbanása után már bizonyos, hogy a BKV-nál történtek nem egyedi esetek - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Eközben a szocialisták a Fidesz fővárossal kapcsolatos terveit támadták.

Minden jel arra mutat, hogy a fővárosi, MSZP-SZDSZ vezette koalíciónak tudomása lehetett ezekről az eseményekről, és már nem néhány ügyről, hanem ügyek százairól van szó - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Tarlós István szerint a korábbi gyógyfürdőbotrány és a mostani Fővárosi Közterület Fenntartóval kapcsolatos ügyek kirobbanása után már bizonyos, hogy a BKV-nál történtek nem egyedi esetek

A Magyar Nemzet a Hír Televízió információira hivatkozva azt írta, hogy a BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és a főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő szabta meg, kikkel kössenek szerződést és milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki. Tarlós István arról is beszélt, hogy pártja a közbeszerzések területén elválasztaná a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző funkciót, ez utóbbi a mindenkori ellenzéknek kellene gyakorolni.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője arra a kérdésre, hogyan fogja érinteni a Fidesz által tervezett önkormányzati átalakítás a fővárost, úgy válaszolt: nem tud róla, hogy kerületeket akarnának megszüntetni, de - tette hozzá - mindenről a maga idejében fognak dönteni.

Lendvai Ildikó MSZP-elnök az InfoRádióban azt mondta: nem támogatják a tradicionális budapesti kerületek megszüntetésére irányuló fideszes terveket.

Hangsúlyozta: kell és van mit átgondolni a budapesti kerületek és a főváros viszonyán, de az MSZP nem támogatja a kerületek megszüntetését.

Lendvai Ildikó szerint szükséges a közigazgatás hatékonyabbá és rugalmasabbá tétele, a kerületek közötti együttműködés szorosabbá fűzése a fővárosban, de a kerületi jogosítványok és önkormányzatok megszüntetése nem a megfelelő út ehhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Ma kamatdöntő ülést tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, ahol a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 7%-ra mérsékelte irányadó kamatát a jegybank. A tengerentúlon is fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közöltek: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Öszességében a közölt értékek beleillenek abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulása megkezdődött, ez pedig az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. Ennek megfelelően reagálnak a piacok is: esik a dollár az euróval szemben, a zöldhasú gyengélkedése miatt emelkedik az arany árfolyama, míg a határidős amerikai részvényindexek feljebb kerültek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 18. 13:08
×
×
×
×