INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Tarlós: A BKV-nál történtek nem egyedi esetek

Infostart / InfoRádió
A korábbi gyógyfürdőbotrány és a mostani Fővárosi Közterület Fenntartóval kapcsolatos ügyek kirobbanása után már bizonyos, hogy a BKV-nál történtek nem egyedi esetek - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Eközben a szocialisták a Fidesz fővárossal kapcsolatos terveit támadták.

Minden jel arra mutat, hogy a fővárosi, MSZP-SZDSZ vezette koalíciónak tudomása lehetett ezekről az eseményekről, és már nem néhány ügyről, hanem ügyek százairól van szó - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Tarlós István szerint a korábbi gyógyfürdőbotrány és a mostani Fővárosi Közterület Fenntartóval kapcsolatos ügyek kirobbanása után már bizonyos, hogy a BKV-nál történtek nem egyedi esetek

A Magyar Nemzet a Hír Televízió információira hivatkozva azt írta, hogy a BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és a főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő szabta meg, kikkel kössenek szerződést és milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki. Tarlós István arról is beszélt, hogy pártja a közbeszerzések területén elválasztaná a megrendelői, a végrehajtói és az ellenőrző funkciót, ez utóbbi a mindenkori ellenzéknek kellene gyakorolni.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője arra a kérdésre, hogyan fogja érinteni a Fidesz által tervezett önkormányzati átalakítás a fővárost, úgy válaszolt: nem tud róla, hogy kerületeket akarnának megszüntetni, de - tette hozzá - mindenről a maga idejében fognak dönteni.

Lendvai Ildikó MSZP-elnök az InfoRádióban azt mondta: nem támogatják a tradicionális budapesti kerületek megszüntetésére irányuló fideszes terveket.

Hangsúlyozta: kell és van mit átgondolni a budapesti kerületek és a főváros viszonyán, de az MSZP nem támogatja a kerületek megszüntetését.

Lendvai Ildikó szerint szükséges a közigazgatás hatékonyabbá és rugalmasabbá tétele, a kerületek közötti együttműködés szorosabbá fűzése a fővárosban, de a kerületi jogosítványok és önkormányzatok megszüntetése nem a megfelelő út ehhez.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk