eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor: Az egyik legfontosabb feladat a közbiztonság javítása

Orbán Viktor szerint az új kormány egyik legfontosabb feladata a közbiztonság javítása, a bűnözés visszaszorítása lesz; a Fidesz elnöke adócsökkentést is ígért.

A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje szerdán Rakamazon, miután felkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros rendőrőrsét hangsúlyozta: az államnak kell garantálnia a védelemhez való jogot, nem pedig a gárdáknak és félkatonai szervezeteknek.

A Fidesz elnöke hozzátette: jól működő, hatékony rendőrségre van szükség, s az új kormány ennek elérésére tesz majd határozott lépéseket.

A kormányfőjelölt egyetlen újságírói kérdésre válaszolt Rakamazon, amely azt firtatta, lesz-e adócsökkentés az idén Magyarországon. Orbán Viktor azt mondta: "bízzanak bennem, lesz adócsökkentés".

A politikus kitért arra, hogy nem véletlenül látogatott el a rakamazi rendőrőrsre. Az ott dolgozók teljesítménye ugyanis - mint mondta - "szép példája annak, hogyan kell működnie a szervezetnek".

Hozzáfűzte, az országban másutt is akadnak önkormányzatok, amelyek megerősítették a polgárőrséget, város-, vagy településőrséget hoztak létre, s azok igen jól együttműködnek a rendőrséggel. Rakamazon kiemelkedő eredmények születtek ezen a téren, az utóbbi 1-2 évben jelentősen visszaszorult a bűnözés a kisvárosban és a környező településeken.

Orbán Viktor kijelentette: "Magyarországon a rendetlenségnek hamarosan vége lesz, s a bűnözők világának úgyszintén, s ezt elsősorban a rendőrség biztosítja majd".

A miniszterelnök-jelölt szerint ez a törekvés összefügg az országgyűlési választások vasárnapi második fordulójával is, mert - mint fogalmazott - nem mindegy milyen egység alakul ki az új kormány mögött, és milyen arányú lesz a többség a hatékony rendőrség kialakítását szolgáló jogszabályok megváltoztatásához. "A második forduló erről is fog szólni" - hangoztatta Orbán Viktor.

Úgy vélte, hogy "az első forduló véget vetett egy korszaknak, az emberek egyértelműen, egybehangzóan azt mondták, így nem akarnak tovább élni". A második forduló - folytatta a politikus - pedig arról fog szólni, lesz-e nemzeti egység, túllép-e az ország a meddő vitákon, a kétes hatósági eljárások ciklusain, és belépünk-e egy világos, egyértelmű, az emberek érdekét szolgáló új korszakba.

Orbán Viktor arra biztatta a választókat, hogy a második fordulóban is minél nagyobb számban menjenek el szavazni és adják voksukat egy, az új kormány mögé felsorakozó kétharmados többség kialakításához.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×