INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Feltárná a korrupciógyanús ügyeket a Fidesz

Infostart / InfoRádió
A BKV-és és az FKF-es botrány után Gyurcsány Ferenc a sukorói ügyben tett kihallgatása is bizonyítja, hogy az elmúlt nyolc év a korrupcióról szólt - mondta a Fidesz elnöki stábjának igazgatója, aki mai sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Fidesz minden ilyen esetet kivizsgál.

Hogy az elmúlt nyolc év mennyire a korrupcióról szólt, azt a BKV-val és a Fővárosi Közterület-fenntartóval kapcsolatos botrány után Gyurcsány Ferenc kihallgatása is bizonyítja - mondta a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója sajtótájékoztatóján, miután a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy a volt miniszterelnök a Zuschlag-ügy után rövid időn belül kedden immár a második korrupciógyanús büntetőeljárásban is kénytelen volt tanúként megjelenni a vádhatóság előtt.

Balsai István hozzátette: ez az időszak a korrupcióról és a magánérdekek mentén meghozott kormányzati döntésekről szólt.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: a BKV után az FKF-ről is bebizonyosodott, hogy kihordták onnan a pénzt. A Fidesz, megfelelő politikai felhatalmazás esetét, véget vet az ilyen korrupciós ügyeknek, és mindet kivizsgálja.

Részletesen kivizsgálja a Fidesz a Gyurcsány Ferenchez köthető sukorói ingatlanbotrányt is, valamint azt, hogy mekkora kár érte az államot - hangsúlyozta a politikus. Megjegyezte: az, hogy a korábbi és a jelenlegi kormányfőt is kihallgatták, már bizonyítja, hogy az ügynek lesznek következményei.

Arra az újságírói kérdésre, valóban vizsgálja-e a párt annak lehetőségét, hogyan lehet megakadályozni, hogy a Jobbik képviselői a Magyar Gárda egyenruhájában vegyenek részt az új Országgyűlés alakuló ülésén, Balsai István azt mondta: ezzel egyelőre nem foglalkoznak. Az ügyben Katona Béla jelenlegi házelnökhöz kell fordulni, az alakuló ülést pedig a korelnök vezeti majd.

A politikus nem tudott válaszolni arra az újságírói kérdésre, mekkora összegből gazdálkodott a Fidesz a választási kampány során. Erről a pártigazgató tud felvilágosítást adni - jegyezte meg.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk