eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nincs több UD Zrt.-ügy, jöhet a kártérítési per

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Nemzeti Nyomozó Iroda az UD Zrt. vezetője, Tóth János ellen a haditechnikai termékkel visszaélés gyanúja miatt indított eljárást - mondta Futó Barnabás, a gyanúsított védője. Ezzel az utolsó, az adatgyűjtési ügyben ismertté vált, a vagyonvédelmi cég vezetői ellen indult eljárást is lezárták.

Az UD Zrt. vezetője szerdán kapta meg az eljárás megszüntetésről szóló határozatot - tájékoztatta az Inforádiót Tóth János ügyvédje. Futó Barnabás közölte: a többrendbeli haditechnikai termékkel visszaélés gyanúja miatt indított vizsgálatot azután zárta le a hatóság, hogy a gyanút szakértői véleménnyel cáfolták.

Hozzátette: a nyomozó hatóság nem bizonyíték, hanem bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást. A mostani megszüntető határozat azt jelenti, hogy az UD Zrt. vezetője ellen nem folyik több büntetőeljárás - hangsúlyozta a védő.

Ismeretes: az NBH főigazgatója, Laborcz Sándor azért tett feljelentést, mert szerinte a magáncég emberei kémprogramot telepítettek a kormányzati gerinchálózatra. Azt a beadványt tavaly szintén bűncselekmény hiányában utasították el, de jelezték, hogy most lezárt ügy még folyamatban van.

Futó Barnabás közölte: ügyfele már korábban benyújtotta a kártérítési igényét. Így nem írnak keresetlevelet a mostani megszüntető határozat miatt, amely az ügyvéd szerint újabb bizonyítéka annak, hogy milyen károk érték a vagyonvédelmi céget.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×