INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Gőzerővel készülnek a minisztériumok a kormányváltásra - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság azt írja: gőzerővel készülnek a minisztériumok az átadás-átvételre. Az új kormány várhatóan egy hónap múlva lép hivatalba.

A tárcák átadás-átvételi jegyzőkönyvei több száz oldalra rúgnak. A nem teljeskörű tartalomjegyzék szerint az iratcsomókban a minisztériumok szakmai feladatai, a folyamatban lévő ügyek leírása, a törvényalkotási program és munkaterv, az aktuális jogalkotási és jogszabály-előkészítési feladatok, az Európai Unió tagállami működésével kapcsolatos ügyek, a költségvetési fejezet megoldandó kérdései, valamint a személyzeti feladatok és a peres ügyek szerepelnek.

A nagy leépítések közepette azon a vasútvonalon is leállította a közlekedést a MÁV, amelyiken nukleáris katasztrófa esetén ki kellene menekíteni a paksi atomerőműben dolgozó 3500-4000 embert - olvasható a Magyar Nemzetben. Az elhagyott pálya őrzését nem tudja biztosítani a vasúttársaság, a fémgyűjtők bármikor felszedhetik a síneket is.

Az Index honlapjáról kiderül: 40 évvel a Beatles feloszlása után a Vatikán elismerte a világhírű zenekar érdemeit, a popzene szépséges ékszerének nevezték őket, és még azt is elnézték nekik, hogy Jézusnál híresebbnek tartották magukat.

A Napi Gazdaság cikkéből megtudhatják, hogy Kelet-Szlovákiába tart a külföldi tőke és nem Pozsonyba. Kassa és környéke idén és a közeljövőben több százmillió euró beruházást fogadhat be, ami több ezer állást jelent.

Bár a pályakezdők, a nyugdíjhoz közel állók, az alacsony végzettségűek és a vezetők elhelyezkedése továbbra is nehéz, a Világgazdaság által megkérdezett szakértők állítják: éled a hazai álláspiac. A tapasztalatot az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai is igazolják: 15 ezerrel kevesebben - igaz, így is több mint 644 ezren - próbáltak március végén álláshoz jutni, mint egy hónappal korábban. A felmondások száma szintén csökkent.

A penzcentrum.hu arról tájékoztat, hogy legkésőbb június 10-éig a munkáltatói adómegállapításra vállalkozó munkáltatóknak el kell juttatniuk az APEH-hez a korábban az adómegállapítást kérő munkavállalók 2009-es jövedelméről és személyi jövedelemadójáról szóló nyomtatványokat. A dokumentum előkészítésének feltételeiről, igazolásokról és adókedvezményekről a honlapon olvashatnak.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 


Lapszemle
 


Gazdasági lapszemle
 


A címlapról ajánljuk