eur:
393.92
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az SZDSZ Kókát minősíti, a frakcióvezető és az LMP tagad

Kóka János szerdai kijelentései megerősítik azt a gyanút, hogy a volt SZDSZ-es politikus segítette az LMP kampányát. Ezért is szükséges az etikai vizsgálat, amelyet az első választási forduló után a párt indít az ügyében - írta közleményében az SZDSZ. Az LMP és Kóka János állítása szerint semmilyen kapcsolatban nem állnak egymással.

Az SZDSZ közleménye szerint Kóka János a demokratikus közép Bokros Lajos programjával fémjelzett együttműködését politikai torzszülöttnek nevezi. Azt az LMP-t viszont hitelesnek tartja, amely - Schiffer András nyilatkozata szerint - hajlandó lenne együttműködni a Fidessze a kétharmados törvények megszavazásában.

Ezek a kijelentések csak Kóka Jánost minősítik, ahogyan az a zavaros mérleg is, amelyben politikai vonzalmait kísérli meg leírni. Ezért is szükséges az etikai vizsgálat, amelyet az első választási forduló után a párt indít az ügyében - teszik hozzá.

Az LMP és Kóka János szintén külön-külön közleményt adott ki, amelyben állítják: semmi közük egymáshoz.

Az LMP, mint írják, szomorúan tapasztalja, hogy Retkes Attila pártja immár nem a parlamentbe való bejutásra, hanem a Lehet Más a Politika lejáratására koncentrálja maradék energiáit. Nem lehet másként értékelni kampány ízű bejelentését a Kóka János ellen indított etikai vizsgálatról, amelyet minden tényszerű alátámasztás nélkül azzal a légből kapott váddal indítottak, hogy az SZDSZ korábbi elnöke az LMP-t segítette a kopogtatócédulák gyűjtése során.

A Lehet Más a Politika semmilyen kapcsolatban nem áll Kóka Jánossal, akinek - az MDF-SZDSZ által továbbra is képviselt - gazdaságpolitikai elképzelései az ökopárt éles kritikájának középpontjában állnak. Így sem a kopogtatócédulák gyűjtése során, sem más apropóból semmilyen segítséget nem is kapott tőle az LMP.

Kóka János is tagadja, hogy bármilyen kapcsolatban állna a Lehet Más a Politika nevű párttal. Az SZDSZ frakcióvezetője közleményében megkérte "az SZDSZ és az MDF maradékát", hogy ne őt használják az "LMP elleni támadásaikhoz".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×