eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Egy rejtélyes cég a Fidesz nevében folytat tárgyalásokat - lapszemle

Egy rejtélyes cég a Fidesz nevében folytat tárgyalásokat különböző gazdasági csoportokkal. Vízben gazdag lehetett az ősi Vénusz. Elmaradtak a fontos szerkezeti reformok, ezért a 2010-es költségvetés is régi, átalakulásra szoruló struktúrákat finanszíroz. Az alakulóban lévő jobbközép német kormány erőteljes fordulatot tervez az adórendszerben.

Egy rejtélyes cég a Fidesz nevében folytat tárgyalásokat különböző gazdasági csoportokkal - értesült a Magyar Nemzet. A Ro-Geo Globál Kft. működése már a Fidesz vezetésének figyelmét is felkeltette, Kubatov Gábor pártigazgató jelezte, pártja jogi eljárást kezdeményez a társasággal szemben. A lap szerint a cég körül megjelent a büntetett előéletű Rostás Zsolt, valamint Barbalics Péter, Dávid Ibolya sógora és Horváth József, az NBH volt műveleti főigazgató-helyettese, az UD Zrt. tulajdonosa is.

Vízben gazdag lehetett az ősi Vénusz - közli az Index. Bár nevét a szépség istennőjéről kapta, belső bolygószomszédunk felszínén valójában pokoli körülmények uralkodnak: körülbelül 90 földi atmoszférának megfelelő légnyomás, és az elszabadult üvegházhatás miatt majd' 500 Celsius-fokos forróság tombol a vastag, átláthatatlan felhőréteg alatt. Jelenleg csekély mennyiségű víz található csak a bolygón: ha sikerülne folyékony állapotban összegyűjteni az összeset, alig néhány centiméteres rétegben borítaná be a felszínt.

Elmaradtak a fontos szerkezeti reformok, ezért a 2010-es költségvetés is régi, átalakulásra szoruló struktúrákat finanszíroz - mondta a Világgazdaságnak adott interjújában az Állami Számvevőszék elnöke. Szerinte Magyarország odafigyel ugyan a külföld véleményére, de a nagy társadalmi ellátórendszerek változatlansága miatt a költségvetésben nincs összhang a társadalom, a reálgazdaság, illetve a külföld megítélése között.

A Napi Gazdaság írásából kiderül: az alakulóban lévő jobbközép német kormány erőteljes fordulatot tervez az adórendszerben, hogy jobb helyzetbe hozza a vállalatokat: csökkenteni akarják a nyereségadót, és enyhíteni a cégekre nehezedő bürokratikus terheket. A hírek szerint az új kormány egyetlen olyan intézkedést sem akar hozni, ami növelné a munkaerőköltségeket, és ezzel rontaná az exportcégek versenyképességét.

Az egészségpénztári szektor jelenéről, és a befektetési környezetről szóló budapesti konferencián elhangzottakat összegzi a Portfolio.hu. Az eseményen résztvevők hallhatták, milyen változások történtek a tőkepiacok szerkezetében, és milyen új platformok vannak születőben. A részletekről a weboldalon tudhatnak meg többet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×