eur:
388.59
usd:
361.86
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Balla-gyilkosság: az ügyvéd szerint "pingpongozik" az ügyészség és a bíróság

Az édesanyja, Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő brutális meggyilkolásával vádolt Schöstein Sándor védője felháborítónak tartja, hogy a bíróság nem függeszti fel az eljárást a védencével azt követően, hogy egy D. Lajos nevű férfi beismerő vallomást tett az ügyben.

Nem fia gyilkolta meg a 2007 áprilisában otthonában agyonvert Balla Irmát - állítja a gyilkossággal gyanúsított Schöstein Sándor védője, aki az InfoRádiónak azt mondta: a vádhatóság téves úton járt, amikor egy évvel a gyilkosság után meggyanúsították, majd előzetes letartóztatásba helyezték a férfit.

Az ügyben azóta váratlan fordulat történt, ugyanis múlt héten beismerte Balla Irma meggyilkolását D. Lajos debreceni lakos, aki a gyilkosságot megelőzően segédmunkásként dolgozott az asszony háza melletti építkezésen.

A Balla-gyilkosság ügyét tárgyaló Hajdú-Bihar Megyei Bíróság korábban tanúként hallgatta meg D. Lajost, mert egy másik ügyben vádlottként tett vallomása során három ízben is utalt Balla Irma meggyilkolására.

Magyar György ügyvéd furcsának találja, hogy már javában zajlott védence bírósági tárgyalási szakasza, amikor elfogták a fiatalembert, aki be is vallotta tettét. A védő szerint pingpongmérkőzés zajlik az ügyészség és a bíróság között: az ügyészség azt állítja, hogy a vallomást letette a bíró asztalára, a bíró pedig azt mondja, hogy nem D. Lajos elleni, hanem a Schöstein Sándor elleni eljárást vizsgálja, vagyis senki nem foglalkozik a debreceni férfi vallomásával.

Ez tűrhetetlen és elfogadhatatlan egy jogállamban - mondta Magyar György, aki hangsúlyozta: ha védencét végül felmenti a bíróság, akkor családjával együtt nagy összegű kártérítésre tarthat igényt.

Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A ChatGPT programozni tud ugyan, de nem tudja kiváltani a programozókat

A ChatGPT programozni tud ugyan, de nem tudja kiváltani a programozókat

Az elmúlt időszakban a magyar- és az európai gazdaság lassulásával jelentősen csökkent az igény a képzett IT-szakemberekre. Pedig a cégek szempontjából nem biztos, hogy jó stratégia, ha ölbe tett kézzel várnak, a piac élénkülése esetén ugyanis könnyen beragadhatnak. A Portfolio Business podcast új adásában a Codecool programozóiskola két vezetője, Kalocsai Lea üzletfejlesztési vezető és Számadó Dóra sales vezető volt a vendégünk, akiket egyebek mellett a piaci környezetről, valamint a magyar vállalatok előtt álló kihívásokról is kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×