INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Karsai József vezetésével tüntettek a bankok ellen Mezőkovácsházán

InfoRádió / MTI
Mintegy 200-300 ember tüntetett Mezőkovácsházán Karsai József szocialista országgyűlési képviselő vezetésével egy külföldi tulajdonban álló kereskedelmi bank fiókja előtt, hogy tiltakozzanak a bankok egyoldalú szerződésmódosításai ellen

Karsai József az MTI-nek elmondta, hogy a külföldi tulajdonú bankok megközelítőleg egymillió olyan szerződésmódosítást küldenek ki a napokban az adósoknak, amelyek azt jelentik, hogy a jövőben gyakorlatilag az összes költségüket ráterhelhetik az ügyfeleikre.

Mint mondta, amikor magas volt az euró árfolyama, akkor azonnal emelték a törlesztőrészleteket, most azonban, amikor 40 forintot gyengült az euró, a részlet összege szinte változatlan maradt.

Karsai József hibáztatta a bankok lízingelési gyakorlatát is. A térségben több vállalkozó is úgy járt, hogy egyoldalúan megemelték az általa lízingszerződés alapján vásárolt traktor vagy kombájn után járó díjat.

"Ezekkel a lépésekkel így egyszerre teszik tönkre a lakossági hiteleseket és a vállalkozókat" - jelentette ki.

A képviselő abban reménykedik, hogy ezen a héten pénteken a kormány dönteni fog arról, hogy felszólítja a bankokat az egyoldalú szerződésmódosítások visszavonására.

"Ha ez nem történik meg, akkor kezdeményezni fogom a Parlament rendkívüli ülésének összehívását, hogy módosítsuk az erről szóló törvényt, illetve az ország más területein is demonstrációkat szervezek a bankok fiókjai elé" - mondta Karsai József.

A délelőtt folyamán az egyebek mellett "Csődbe viszitek Magyarországot a devizahitelekkel", és "Adjátok vissza a külföldre vitt 2.000 milliárd forintunkat!" táblákkal felszerelkezett demonstrálók a képviselő vezetésével felvonultak a bank fiókja elé, ám a pénzintézet helyi vezetője nem vette át Karsai Józseftől a tiltakozó petíciójukat.

A címlapról ajánljuk