eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Karsai József vezetésével tüntettek a bankok ellen Mezőkovácsházán

Mintegy 200-300 ember tüntetett Mezőkovácsházán Karsai József szocialista országgyűlési képviselő vezetésével egy külföldi tulajdonban álló kereskedelmi bank fiókja előtt, hogy tiltakozzanak a bankok egyoldalú szerződésmódosításai ellen

Karsai József az MTI-nek elmondta, hogy a külföldi tulajdonú bankok megközelítőleg egymillió olyan szerződésmódosítást küldenek ki a napokban az adósoknak, amelyek azt jelentik, hogy a jövőben gyakorlatilag az összes költségüket ráterhelhetik az ügyfeleikre.

Mint mondta, amikor magas volt az euró árfolyama, akkor azonnal emelték a törlesztőrészleteket, most azonban, amikor 40 forintot gyengült az euró, a részlet összege szinte változatlan maradt.

Karsai József hibáztatta a bankok lízingelési gyakorlatát is. A térségben több vállalkozó is úgy járt, hogy egyoldalúan megemelték az általa lízingszerződés alapján vásárolt traktor vagy kombájn után járó díjat.

"Ezekkel a lépésekkel így egyszerre teszik tönkre a lakossági hiteleseket és a vállalkozókat" - jelentette ki.

A képviselő abban reménykedik, hogy ezen a héten pénteken a kormány dönteni fog arról, hogy felszólítja a bankokat az egyoldalú szerződésmódosítások visszavonására.

"Ha ez nem történik meg, akkor kezdeményezni fogom a Parlament rendkívüli ülésének összehívását, hogy módosítsuk az erről szóló törvényt, illetve az ország más területein is demonstrációkat szervezek a bankok fiókjai elé" - mondta Karsai József.

A délelőtt folyamán az egyebek mellett "Csődbe viszitek Magyarországot a devizahitelekkel", és "Adjátok vissza a külföldre vitt 2.000 milliárd forintunkat!" táblákkal felszerelkezett demonstrálók a képviselő vezetésével felvonultak a bank fiókja elé, ám a pénzintézet helyi vezetője nem vette át Karsai Józseftől a tiltakozó petíciójukat.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×