eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Balatoni nyár: a kempingeket temetik, a hotelek félházzal üzemelnek

Magyarország eltemette a kempingturizmust, legtöbbször csupán lakókocsit lehet látni a több száz férőhelyes balatoni kempingekben - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségének elnöke. A szállodák sincsenek tele: a tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb vendéget várnak a Balaton-parti hotelekbe - közölte a Magyar Szálloda Szövetség balatoni régiójának elnöke.

Temetik a kempingturizmust Magyarországon - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségének elnöke, aki szerint az ágazattal, amelyet elsősorban a német turisták tartottak életben, ma már senki sem foglalkozik.

Réfi Antal hozzátette: a magyar látogatókból nem tudnak megélni a kempingek, amelyeket viszont akkor is karban kell tartani, ha a több száz férőhelyen csupán néhány lakókocsi és sátor áll.

A Nemzeti Turizmus Bizottság tagja szerint a kempingturizmust senki sem veszi komolyan, a döntéshozók kizárólag a szállodákra figyelnek. Probléma az is, hogy Németországban nem reklámozzák megfelelően a magyarországi kempingeket. "Onnan úgyis elég vendég jön, ez a jelszó" - magyarázta Réfi Antal.

A kempingezők nem azért választják ezt az üdülési formát, mert olcsó, hanem mert ilyen az életfelfogásuk: a legtöbben drága lakóautókkal érkeznek - fűzte hozzá a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségének elnöke.

Kevesebb vendég

Idén júniusban nem foglaltak annyi szobát a Balaton-parti szállodákban, mint a 2008-as szezonkezdetkor, de júliusban és augusztusban is 10-15 százalékkal kevesebb vendéget várnak a tavalyinál - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szálloda Szövetség balatoni régiójának elnöke.

Baldauf Csaba hozzátette: a négycsillagos szállodák még mindig jól teljesítenek, ám sokan vannak azok is, akik inkább olcsóbb szállást választanak, de nem mondanak le a nyaralásról.

A turistáknak a Balaton-parti szállodák kiválasztásnál fontos, hogy melyik érhető el könnyen a fővárostól, hiszen sokan csak néhány napra, egy-egy hétvégére mennek le tóhoz. A hotelek foglaltságán meglátszik az is, hogy milyen időt ígér a meteorológia - magyarázta a Magyar Szálloda Szövetség balatoni régiójának elnöke.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×