eur:
385.96
usd:
355.32
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Döntött az MSZP a képviselő-jelöltek kiválasztásának elvéről

Helyben népszerű, tisztességes, az MSZP értékeit magukénak valló jelöltek indulhatnak szocialista színekben a 2010-es országgyűlési képviselő-választáson - mondta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke.

A jelöltek kiválasztásánál szempont az is, hogy a párt programját vállalják és győzelmi esélyeik is legyenek - ismertette a politikus a testület ülése után.

Simon Gábor kitért arra, hogy az elmúlt hetekben a jelöltek kiválasztásának elvét a párt országos elnöksége már megtárgyalta, ezért a választmány azt kéri azoktól a területi szervezetektől, amelyek már elfogadták a listát, hogy vessék össze az ott alkalmazott elveket a most elfogadott szempontrendszerrel, és ha szükséges, akkor módosítsák a listát.

Az MSZP olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe (EP), akik a konfliktusok exportálása helyett a megoldások importjára törekednek - mondta Lendvai Ildikó pártelnök a választmány ülése után.

Az egyik európai norma, amelynek átvételét, importját kívánja elérni az MSZP, a sokszínűség - vélekedett a kormánypárt elnöke, hozzátéve: Európa ellen kampányolnak azok, akik egyszínű parlamentről beszélnek.

Lendvai Ildikó beszélt arról is, hogy a június 7-i EP-választás után az MSZP feladata lesz a válságkezelés baloldali karakterének érvényesítése, a válság utáni világra felkészülő választási program elkészítése, illetve új szervezeti modellek, közösségi munkaformák keresése.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×