eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Vitézy Dávid: A magasabb jegyárak miatt a bliccelők száma is megnőhet

A helyi közlekedési tarifák kedvezményes áfakörbe sorolását javasolja a Fővárosi Önkormányzatnak a BKV felügyelőbizottsága.

Vitézy Dávid, a testület Fidesz által delegált tagja azt mondta: az egyhangúlag meghozott határozatban arra kérik a főváros vezetését, hogy járjanak közben a kormánynál azért, hogy 18 százalékos legyen a jegyek, bérletek áfája.

Hangsúlyozta: erre azért van szükség, mert az árak további emelkedése jelentősen rontaná a közösségi közlekedés versenyképességét. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője arról is beszélt: a magasabb árak miatt a bliccelők száma is megnőhet.

Hozzátette: azt szeretnék, ha a Fővárosi Közgyűlés már a következő ülésen tárgyalna a kezdeményezésről és a kormány pozitív döntése esetén nem csak Budapesten, de az összes városban csökkenhetnének a tömegközlekedés árai

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×