eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68145.97
2024. május 17. péntek Paszkál

Megtalálták a Jászszentandráson eltűnt kisfiút

Épségben előkerült péntek reggel az a kisfiú, akinek még csütörtök délután veszett nyoma Jászszentandráson - erősítette meg az MTI értesüléseit a rendőrség.

Az eltűnési helyétől nyolc-tíz kilométerrel távolabb egy vadász és a helyi körzeti megbízott akadt rá a kimerült gyermekre, aki valószínűleg eltévedt - közölte Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.
A hétéves, Jászapátiban élő kisfiú Jászszentandráson volt a nagyszüleinél. Csütörtökön azzal kéredzkedett el tőlük, hogy kutyát simogatni és virágot szedni megy a közelbe. Miután hosszabb időn át nem jelentkezett, és a környéken nem találták, délután fél négykor a nagyszülők bejelentést tettek a rendőrségen.

A gyerek keresésére azonnal nagy erőket mozgósított a rendőrség, és a munkába polgárőrcsoportok, a jászberényi mentőkutyások és a helyi lakosok is bekapcsolódtak. Több mint kétszáz ember kutatott a településen a gyermek után - mondta el a részletekről szólva Veres Éva.

A kutyák már éjjel szagot fogtak, de hajnali fél kettő körül fel kellett függeszteni a keresést. Pirkadatkor a szakemberek és az önkéntesek a kutyákkal együtt újrakezdték a munkát, amely végül reggel hét óra tájban vezetett sikerre.

A néhány horzsolástól eltekintve épségben megtalált kisfiút jelenleg orvos vizsgálja, és elképzelhető, hogy megfigyelésre kórházba szállítják - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×