eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hétfőtől lezárják a Műegyetem rakpartot

Lezárják hétfőn a budai Műegyetem rakpartot; a metróépítés miatt várhatóan 2010 szeptemberéig nem lesz járható az útszakasz. Az autóval közlekedőknek azt tanácsolják, hogy a Budafoki utat és Bartók Béla utat használják.

A 4-es metró építése miatt hétfő reggel 8 órától várhatóan 2010 szeptemberéig lezárják a forgalom elől a Műegyetem rakpartot. A déli alagutat építő fúrópajzs ugyanis már a Duna alatt dolgozik, ezért a kiszolgálóegységek az Etele térről a Szent Gellért térre költözik - tájékoztatta az InfoRádiót a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője.

Pető Szabolcs elmondta: tavaly nyáron nyolc hétre már lezárták a területet, akkor elkészült az a lejtakna, amelyben a mozgólépcső kap majd helyet. Idén ezt a munkát folytatják, emellett megkezdődik a metróállomás kijáratának építése.

Tavaly nyáron a kivitelező az alsó és felső rakpartot is lezárta, ezúttal azonban csak az utóbbin nem lehet majd közlekedni. Pető Szabolcs azonban mégis azt javasolja, hogy az autósok lehetőleg a Bartók Béla út-Budafoki út-Bertalan Lajos utca útvonalon kerüljék meg a környéket.

Az építési területre átlagosan napi 120 teherautó viszi majd az alagút falát alkotó tübingelemeket és szállítja el a kitermelt földet a Lágymányosi híd felé - fűzte hozzá a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×