eur:
385.87
usd:
355.32
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Fák dőltek a sínekre a Balatonnál, késnek a vonatok

Az erős vihar miatt több helyen fa dőlt a vasúti sínekre pénteken a Balaton déli partján, Fonyód és Balatonszentgyörgy között - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel. Fákat döntött ki, tetőket rongált meg az országon átvonuló vihar Vas megyében is.

Emiatt a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon 30-40 perc késésekre kell számítani, s Fonyód és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A sajtóügyeletes közlése szerint a vasúti közlekedés a hajnali órákra állhat helyre.

Fákat döntött ki, tetőket rongált meg az országon átvonuló vihar Vas megyében - közölte a katasztrófavédelem pénteken az MTI-vel.

Csörötneken egy fa rádőlt egy ház tetejére, összetörte a cserepeket, a tűzoltók ideiglenesen műanyag fóliával fedték be a megrongálódott részeket, a házban lakó családot nem kellett kiköltöztetni - mondta Magyarósi Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Hozzátette: Rábafüzes, Csörötnek és Jakabháza térségéből délután négy és hét óra között többször is segítségül hívták a tűzoltókat, volt ahol a kidőlő fák villanyvezetéket szakítottak le.

Kollégáik jelenleg is dolgoznak Csörötnek és Vassurány között - mondta.

Transzformátorházra dőlt egy fa Zalaszentbalázson a péntek esti viharban, a környéken szünetel az áramszolgáltatás - tájékoztatta a nagykanizsai tűzoltóság az MTI-t.

A helyszínre kivonultak a tűzoltók, de addig nem tudnak közbeavatkozni, amíg az áramszolgáltató szakemberei nem érkeznek meg a magasfeszültségű hálózat áramtalanítására - közölte az ügyeletes.

Hozzátette, hogy a tűzoltóság létrájával nem tudják megközelíteni a kár helyszínét.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×