eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Euróhamisítókat fogott el a rendőrség

Pénzhamisítás miatt három magyar és három külföldi állampolgár ellen indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI; a gyanúsítottaknál hamis eurót találtak - közölte a szervezet pénteken a rendőrség honlapján.

A nyomozók előzetes adatgyűjtés után április 27-én, Budapesten, egy Nyugati pályaudvar mellett lévő parkolóban három magyar állampolgárt igazoltattak, és egyiküktől 97 darab hamis 200 eurós bankjegy került elő.

A helyszínen elfogott három ember közül kettőt a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezett, harmadik társuk szabadlábon védekezhet.

A nyomozás során - további adatgyűjtést követően - május 19-én elfogtak egy szír és két bolgár állampolgárt is. Megalapozottá vált a gyanú, hogy tevékenyen részt vettek a hamis bankjegyek terjesztésében. A két bolgár ellen az NNI már 2007-ben is nyomozott hasonló bűncselekmények elkövetése miatt. Az NNI indítványozza a három külföldi előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×