eur:
385.61
usd:
355.03
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Demszky: "A vagyonadó a budapestieket sújtaná leginkább"

Demszky Gábor szerint igazságtalan a vagyonadó, mivel az egyébként is sokat adózó budapestieket sújtaná leginkább. A holokauszt-tagadás kapcsán pedig a főpolgármester átíratná az alkotmányt.

Igazságtalannak tartja, ezért jelenlegi formában nem támogatja az ingatlanok megadóztatását Demszky Gábor - írja a Hírszerző.hu. A főpolgármester az SZDSZ-frakciót is arra kéri, ne támogassák a vagyonadó mostani változatát.

Demszky Gábor nemrég Hetek Közéleti Klub rendezvényén a portál szerint úgy fogalmazott: "A 30 millió forintos értékhatár azt jelenti, hogy egy olyan adónemet kíván bevezetni a kormány, amelyet elsősorban a Budapesten és környékén élőknek kellene befizetniük, miközben így is jóval több adót fizetnek az átlagosnál".

A városvezető szerint a budapesti cégek és magánszemélyek fizetik be az összes állami adóbevétel közel 40 százalékát. Ennek következtében - az összes adónemet számítva - az egy lakosra jutó átlagos adóbefizetés Budapesten 3,5-szerese a vidékinek.

A főpolgármester kitért arra is, hogy az igazságosabb ingatlanadózási rendszer bevezetését liberálisként támogatja, de csak akkor, ha legalább az alapelveket illetően sikerül ötpárti konszenzust teremteni, és az ingatlanadó helyi adóként kerül bevezetésre, az szja-ból levonható formában.

A nemrég ismét napirendre került holokauszt-tagadással kapcsolatban Demszky Gábor kijelentette, hogy az alkotmánymódosítást is lehetséges eszköznek tartja annak érdekében, hogy a népirtásnak minősített cselekményeket ne lehessen tagadni vagy helyeselni, illetve azok megismétlésére biztatni - írja a Hírszerző.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×