eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szájer József: Vége lehet a szocialista pártnak

Vége lehet az MSZP-nek, ha a kudarcos pécsi polgármester választás után sem indítanak belső újraépítkezést - mondta Szájer József, az Európai Parlament néppárti delegációjának vezetője, a Fidesz európai parlamenti képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: történelmileg kimagasló teljesítmény, hogy ennyire rövid idő alatt ilyen mértékben lerombolták Magyarországot. Ameddig a jelenlegi kormány van hatalmon, Magyarország nem kerül ki a válságból.

Addig, amíg ez a dilettáns szabad demokrata-szocialista társaság, amely alkalmatlannak bizonyult az ország bajainak kezelésére, a hatalomban marad, addig nem lesz megújulás, nem tudunk elindulni fölfelé - vélekedett Szájer József, az Európai Parlament Néppárti Delegációjának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikus szerint történelmi teljesítmény ilyen rövid idő alatt lerombolni egy ország gazdaságát.

Mint mondta, a pécsi választás azt üzeni a szocialista politikusoknak, hogy senki, még a legkőkeményebben szocialista körzet sincsen biztonságban, ha nem változtatnak a politikájukon. Amit eddig csináltak, az nem hozta meg az eredményt. Elpárolgott ugyanis a szocialisták legyőzhetetlenségi mítosza, ez a voksolás vízválasztó volt.

Szájer József szerint nagyon erős a pécsi választás szimbolikus üzenete is. Elbukott ugyanis a szocialisták utolsó reménysége, Szili Katalin, aki mindig kiállt a párt mellett, még a kellemetlenebb intézkedésekben is, de magáról olyan képet nyújtott, mintha nem volna szocialista. Ha ezután a vereség után nem kezdenek radikális újraépítkezést, akkor vége a szocialista pártnak - jelentette ki Szájer József.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×