eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Politikai üggyé vált a tiszalöki gyilkosság

Politikai üggyé növekedett a múlt heti tiszalöki gyilkosság a törvényhozásban. A szabad demokraták frakcióvezető-helyettese Kóka Jenőre emlékezett, majd az általa vélelmezett felelősökről beszélt.

Gusztos Péter napirend előtti felszólalásában azt mondta: a cigánysoron élők mind kiszolgáltatottak és védtelenek. Felhozta az elmúlt időszakban történt hasonló eseteket, amelyeket rasszista, politikai indítékból elkövetett cselekményeknek nevezett.

A politikus közölte: az ilyen gyilkosságokért felelősek azok, akik a válság idején szítják az indulatokat, akik kettős beszédet használnak, akik együttműködnek a szélsőjobboldali erőkkel.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára szerint létezik a cinkos összekacsintás és a szavak ereje. Juhász Gábor a mindeddig eredménytelen nyomozásokkal, felderítetlen esetekkel összefüggésben rámutatott: százra növelték az ügyekben nyomozók számát, és felemelték a nyomravezetői díjat.

A kereszténydemokraták képviselője a nyugat-európai és az észak-amerikai válságkezeléssel állította szembe az itthonit. Úgy vélte, minden más országban megjelenik a zöld gondolat és a környezetvédelem a válságkezelésben, csak az MSZP-SZDSZ kormánynál nem. Rétvári Bence az adóterhelésnél különbséget tenne a környezetbarát és szennyező technológiák, iparágak között.

A fideszes Jakab István is a gazdasági válságról, illetve ennek kezeléséről, az agrárium versenyképességének csökkentéséről szólt. Hangsúlyozta, hogy amennyiben megfelelő forrásokat biztosítanának a mezőgazdaság számára, akkor az ágazat hozzá tudna járulni a nemzeti össztermék, a GDP növekedéséhez.

A szocialista Török Zsolt az Út a munkához program eddigi tapasztalatairól beszélt. Hangsúlyozta, az a céljuk ezzel, hogy jobban megérje dolgozni, mint segélyért folyamodni.

A napirend előtti felszólalásokat követően Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnökének expozéja következett az ÁSZ 2008-as tevékenységéről.

Szerző: Németh Zoltán

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×