eur:
391.1
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újra gyanúsított Kolompár Orbán: valótlan számlák 140 millióról?

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség az Országos Cigány Önkormányzat elnökét. Kolompár Orbán ellen nem először indul eljárás. A gyanú szerint 140 millió forint támogatás felhasználását igazolta valótlan számlákkal.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke ellen a VPOP dél-alföldi nyomozóhivatala folytat eljárást ügyészi felügyelet mellett. A vámnyomozók szerint a Kolompár Orbán által vezetett civil szervezet a 140 millió forintos támogatás felhasználását fiktív számlákkal próbálta meg igazolni.

Ezért a nyomozók jogosulatlan gazdasági előny szerzésével, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítják - az eljárást már ősszel megindították ellene. Az ügyészség tájékoztatása szerint a kisebbségi vezető nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Nem ez az első eset, hogy eljárás indul Kolompár Orbán ellen. Tavaly decemberben a kecskeméti ügyészség emelt vádat ellene jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt. A vád szerint az általa vezetett szervezet valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert, 13 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból lehívott 7,2 millió forintot.

A Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet 2005-ben nyújtott be pályázatot az Országos Foglalkoztatási Közalapítványhoz a cigányok versenyképességének javítására. Kolompár Orbán mellett még három embert vádolt az ügyészség. A másod-és harmadrendű vádlott rokoni kapcsolatban áll az elsőrendűvel. A másodrendű vádlottat magánokirat-hamisítással vádolják, a harmadrendűt és a negyedrendűt bűnsegédlettel.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×