eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Olaszországba megy az ökumenikus segélyszervezet csapata

Humanitárius és egészségügyi szakértőket küld a hétfő hajnali olaszországi földrengés helyszínére az Ökumenikus Segélyszervezet. A csoport tagjai a segélyszállítmányt most nem Magyarországról viszik, hanem a helyszínen szerzik be a szükséges segélyárukat mintegy hárommillió forint értékben.

Elküldi csapatát Olaszországba az Ökumenikus Segélyszervezet. Ebben elsősorban olyan szakértők foglalnak helyet, akik dolgoztak már ilyen válságterületeken. Emellett hárommillió forintos gyorskeretet visznek magukkal, mivel nem visznek semmit magukkal itthonról, hanem mindent a helyszínen fognak beszerezni. Erre azért van szükség, hogy célzottan és pontosan tudjanak segíteni - fejtette ki az InfoRádiónak Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója.

Kifejtette: a helyi partnerszervezet, az olasz protestáns segélyszervezet napi kapcsolatban áll a katasztrófavédelemmel, így hozzájuk kapcsolják a tennivalókat. Néhány napig maradnak ott a munkatársak, részt vesznek a segélyosztásban, majd hazatérnek.

Lehel László rámutatott: a legfontosabb az elhelyezés megoldása, így egy sátortábor felállítása a következő lépés. Olaszországnak már van tapasztalata a földrengések kezelésében, de azért lehet szükség külföldi segítségre - tette hozzá Lehel László, leszögezve: elsősorban jelképes segítségnek szánták a fölajánlást. Ettől függetlenül terveznek további, komolyabb segítséget is, de ennek megvalósításához adományokra van szükségük.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×