eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Félmilliós számlát kaptak a night clubban, nem akarták elengedni őket

Megint külföldieket próbáltak becsapni egy belvárosi szórakozóhelyen. A két sértettnek félmilliós végösszeget számláztak ki, amit ők nem voltak hajlnadóak kifizetni. Ezért fogva tartották őket, mígnem végül mégis kifizették az számlát. A rendőrség feljelentésük nyomán már elfogta a feltételezett tetteseket.

Ismét külföldieket csaptak be egy belvárosi szórakozóhelyen. Vasárnap hajnalban egy nemzetközi sportszövetség két munkatársát addig nem engedték el, amíg azok ki nem fizettek négyszázezer forintot elrablóiknak. A gyanúsítottakat a rendőrség másnap őrizetbe vette.

A rendőrség rendelkezésére áll az egyik sértett teljes vallomása - mondta Gulyás Imre, a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának vezetője. Eszerint két külföldi negyedikén, szombaton este 11 óra körül betért a Szent István körúton található Milady (egykor volt Nirvana) Night Clubba ahol két üdítőt ittak meg. Az asztalukhoz odaült több, a bár alkalmazásában álló hölgy, akik úgyszintén mindenféle italt fogyasztottak, majd távozásukkor ezeket is a két vendégnek próbálták kiszámlázni - a végösszeg valamivel félmillió forint alatt volt

Õk persze tiltakoztak, ezért aztán életveszélyesen megfenyegették, majd fogva tartották őket, végül egyesével elkísérték őket egy pénzautomatához, ahol fölvetették velük a számla összegét, és kifizettették azt.

A sértettek - akik egy nemzetközi labdarúgó szövetség munkatársainak mondták magukat - vasárnap este tettek feljelentést, három elkövetőt azonnal el is fogott a rendőrség, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették őket, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Nirvana Night Club egyébként szerepel az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének feketelistáján.

Történtek már hasonló esetek, tavaly novemberben két amerikai állampolgárt tartottak fogva egy belvárosi szórakozóhelyen, mivel nem voltak hajlandók kifizetni az eléjük tett 250 ezres számlát, de volt, hogy négyszázezer forinttal fizettettek többet valakivel. De a túlszámlázások ritkán torkollanak emberrablásba.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×