eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Benyújtotta Gyurcsány elleni bizalmatlansági indítványát az MSZP

Az MSZP összegyűjtötte a szükséges számú aláírást Gyurcsány elmozdításához.

Benyújtotta az MSZP a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elleni bizalmatlansági indítványt kedd reggel az Országgyűlésnek. A határozati javaslat szövege lényegében egy mondatból áll, amely tartalmazza, hogy a szocialista frakció konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújt be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellen, utódjának pedig Bajnai Gordont nevezi meg.

Az MTI úgy tudja, a szocialisták már a múlt heti frakcióüléseken összegyűjtötték a szükséges 78 aláírást; a leköszönő miniszterelnöké nincs köztük.

Konstruktív bizalmatlansági indítványt a képviselők egyötöde kezdeményezhet, amelyet az Országgyűlésnek a benyújtástól számított harmadik nap után, de nyolc napon belül tárgyalnia kell.

A szocialisták a vasárnapi kongresszuson támogatták Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét, ahogyan utána az SZDSZ országos tanácsa is, így nincs akadálya, hogy ezzel a módszerrel cseréljen kormányfőt az MSZP.

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterből akkor lesz kormányfő, ha az Országgyűlés egyszerű többséggel - várhatóan április 14-én kedden - megszavazza a konstruktív bizalmatlansági indítványt.

A házbizottság csütörtöki ülésén a frakciók egyeztetnek az indítványról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×