eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Havas Szófia akciója volt az Internacionálé az MSZP-kongresszuson

Az Index értesülése szerint nem szerepelt az MSZP-kongresszus eredeti programjában az Internacionálé, csak Havas Szófia levezetőelnök utasítására zárult azzal a rendezvény.

Bajnai Gordon rendesen letolta a stábját: miért nem tudott ő arról, hogy az Internacionáléval zárul az őt miniszterelnök-jelöltté választó kongresszus - írja az Index. Tény, a munkásmozgalom himnusza valóban váratlanul szakadt ki a hangszórókból és a küldöttek torkából, a gyűlést levezénylő ügyrendi bizottság, illetve a technikai lebonyolításért felelős bizottság ülésén szó sem esett róla. Az eredeti elképzelések szerint a kongresszus a Himnusszal nyitott volna, a fináléban Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, illetve Lendvai Ildikó integetett volna a pódiumról.

Az Index több forrásból úgy értesült: az Internacionálé Havas Szófiának, Horn Gyula unokahúgának a magánakciója volt, aki levezető elnökként úgy döntött, jó lenne, ha újra felcsendülne a 2004 októberétől mellőzött Internacionálé. Havas országgyűlési és fővárosi képviselő 2007-ben országos botrányt kavart egy HGV-nek adott nyilatkozatával: azt mondta, 1956-ról szólva nem szokott forradalomról beszélni.

Szólt hát Havas a rendezvény technikai felelősének, aki vissza is kérdezett: nem ez volt az előre jelzett koreográfia. Mire információink szerint Havas Szófia azt mondta, hogy egyeztette a dolgot Lendvai Ildikóval. És jött az Internacionálé, holott erről információink szerint az új pártelnök nem tudott, a kongresszus lebonyolításához sem volt köze.

Havas Szófia az Indexnek azt mondta: döntését egyeztette, de hogy kivel, azt nem árulta el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×