eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyurcsány futva búcsúzkodik

Gyurcsány Ferenc már megtervezte, miként gazdálkodik a rengeteg szabadidővel, ami a nyakába szakad, miután távozik a miniszterelnöki posztról. Ma például fiús napot tart: délután fut egyet a budai hegyekben, majd este moziba megy Tamás fiával. Nem felejti ugyanakkor, hogy sok még a dolog: rengeteg embertől kell elköszönnie - olvasható a távozó kormányfő blogjában.

Gyurcsány Ferenc megkönnyebbülten tervezi civil életét. Mint blogja olvasóival hétfői bejegyzésében megosztja: a jövőben sokat fog sportolni (úszás, futás, konditerem). A további fő elemek: család, barátok, utazás, pihenés, olvasás, alvás.

A szabadság enyhe mámora

Mint a leköszönő kormányfő a blogjában írja, hétfő délutánra már betervezett egy komoly futást a budai hegyekben, este pedig moziba megy Tamás fiával. Egy jó apa tudja, hogy kell időnként "amolyan fiús programot csinálni, csak rá figyelve, csak vele beszélve, meghallgatva, ő hogyan élte meg az elmúlt éveket, és mi jár a fejében. Így teszünk ma este is! Moziba megyünk kettesben. Õ választotta a filmet. Előtte majd beülünk valahová enni egy csirkeszárnyat, és úgy beszélgetünk, ahogyan fiúk szoktak egymás között. Ennyit mára, drága Barátaim!"

Az idézet az írás végéről való, de fentebb Gyurcsány kifejti: természetesen első a kötelesség és a munka.

Kezdet és vég

Mint írja: "Van elég dolog az országban és a baloldalon is. Aki tenni akar, az talál magának feladatot, márpedig én tenni akarok. Tenni akarok azért, hogy megerősödjön a magyar baloldal szellemi hátországa, és megerősödjön a magyar baloldal bázisa. Ez egészen biztosan sok-sok évre munkát ad. Ezekben a napokban sokaktól kell elköszönni, közvetlen munkatársaktól éppúgy, mint vezetőtársaktól, politikai aktivistáktól, de ez az elköszönés nem jelent teljes elvonulást. Azt jelenti, hogy befejeztem egy munkát. Befejeztem egy feladatot, és elkezdek egy másikat."

Gyurcsány Ferenc elégedetten készül a távozásra. Az elmúlt időszakról így vall: "Az elmúlt két hét persze nem volt egyszerű, de a végeredmény nagyon közel van az optimálishoz: új miniszterelnök, stabilabb parlamenti többséggel, konszenzusos pártelnök. Utólag minden bizonnyal nem ennek a két hétnek a belső ellentmondásai, konfliktusai, időnként nehezen elfogadható gyötrődései, hanem a végeredmény lesz a legfontosabb. Így az átmenet végéhez közeledve is azt gondolom, helyes volt elindítani ezt a folyamatot, mert a végkimenetel az ország érdekében áll - és hozzáteszem, a baloldal érdekében is."

Akit sokan szeretnek

A távozó kormányfő kifejti, elégedetten búcsúzhat abból a szempontból is, hiszen sok szeretet árad feléje: "Nem tagadom, hogy jólesett az a szeretet és ragaszkodás, amelyet az elmúlt hetekben tapasztaltam, és amely tapintható volt a kongresszuson is - mindig nagyon hálás leszek ezért."

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×