eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ágh Attila: Gyurcsány lemondása mély katarzist váltott ki az MSZP-ből

Ágh Attila politológus szerint a Bajnai-csomag végrehajtásával együtt járó első nagyobb társadalmi megrázkódtatások után valószínűleg lesznek olyanok az MSZP-ben, akik majd kihátrálnak az új kormányfő mögül. Az egyetemi tanár az InfoRádiónak azt mondta: a folytonosság és a megújulás együtt jellemzi a szocialistákat.

Amíg nagyobb társadalmi megrázkódtatások nem következnek be, addig ki fog tartani a Bajnai-program Ágh Attila politológus szerint. Amikor az utcán már nem csak "az a néhányszáz bohóc demonstrál, akik mindenhol tüntetnek, ahol csak lehet", hanem az emberek húsába vágó intézkedések miatt mások is, akkor lehetnek az MSZP-ben olyanok, akik újragondolják a Bajnai-program támogatását - tette hozzá.

Figyelmeztetett ugyanakkor: Bajnai Gordon eleve csak egy évre vállalta a kormány vezetését, ezt azonban ki fogja tölteni. Technikailag a választások előkészítése négy hónap. Ha ősszel nincsenek előrehozott választások, akkor a következő lehetséges időpont már belefut az áprilisba.

Ez az MSZP egy, a megrázkódtatásokban részben megújult szocialista párt - jelentette ki Ágh Attila. Mint mondta, azt a közvélemény nem érzékelte, hogy Gyurcsány Ferenc lemondása milyen mély katarzist váltott ki a párt tagságából. A folytonosság és megújulás egységét jelzi szerinte az is, hogy Lendvai Ildikó, az új pártelnök közvetlen munkatársa volt elődjének. Ágh Attila arra is figyelmeztetett: Gyurcsány Ferenc ígérete szerint nem teljesen, és csupán rövid időre vonul vissza.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×