eur:
389.72
usd:
362.77
bux:
68044.71
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megyei elnökei szerint az előrehozott választásokig is eljuthat az SZDSZ

Válságkezelő kormány létrehozását javasolja az SZDSZ megyei elnökeinek fóruma az ország válságos helyzetének mielőbbi megoldása érdekében - olvasható a párt megyei elnökeinek állásfoglalásában.

"Az SZDSZ kezdje meg a tárgyalásokat a parlamenti pártokkal egy olyan kormányfő megválasztása és kormányprogram megvalósítása érdekében, aki és amely lehetővé teszi a gazdasági-társadalmi, és bizalmi válság kezelését. Ebben a szakértői kormányban a jelenlegi gazdasági és társadalmi válságot kezelni nem tudó kormány meghatározó tagjai már ne kapjanak szerepet" - írták a szabad demokraták vasárnap, Baranyában tanácskozott középvezetői.

Hozzátették: amennyiben a szakértői, válságkezelő kormányt vezető új, közbizalmat élvező miniszterelnökben, a kormány tagjaiban, és a tartalmi kérdésekben sikerül megállapodni, az SZDSZ parlamenti képviselői vegyenek részt az új kormánytöbbség biztosításában. Ha erre az elkövetkező két hétben nem kerül sor, az SZDSZ ne rettenjen meg az előre hozott választások támogatásától.

Az állásfoglalás szövege szerint a tárgyalási folyamatnak, a válság kezelésére alkalmas program alakításának a vidéki SZDSZ-tagság is érdemi résztvevője kíván lenni, ezért a megyei elnökök fóruma folyamatos, érdemi egyeztetést tart szükségesnek a döntések megszületése előtt.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×