eur:
389.2
usd:
361.74
bux:
68097.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lehet, hogy Gyurcsány most is csak blöfföl?

Gyurcsány Ferenc már sokat taktikázott, és eddig mindig nyert. Két évvel ezelőtt például saját maga ellen kért bizalmi szavazást a pártján belül, maradását pedig 75 százalékos támogatáshoz kötötte. Elképzelhető, hogy most is csak blöfföl?

A Nézőpont Intézet elemzője szerint lehetséges, hogy csak taktika a konstruktív bizalmatlansági indítvány. Gyurcsány Ferenc kormányfő pártja szombati kongresszusán jelentette be kezdeményezését, hogy pártja konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal cserélje le őt, mint miniszterelnököt, pártelnökként azonban tartsa őt a helyén.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a kormányfő ezzel csak a pártján belüli ellenzéknek akarja bebizonyítani, hogy pótolhatatlan.

Õ lehetségesnek tartja: csupán azért jelölnek ki valakit a miniszterelnöki posztra, hogy a bizalmatlansági indítvány során beigazolódjon: más nem tudja maga mögé állítani a parlamenti többséget, kizárólag Gyurcsány Ferenc.

Mindennek természetesen rengeteg rizikója van, ám ezektől a szocialisták vezető politikusa eddig sem riadt vissza.

Mint mondta, a lépés ismét egyfajta zsarolás, bár nem olyan közvetlen, mint két évvel ezelőtt, amikor is Gyurcsány Ferenc a pártkongresszus résztvevőinek 75 százalékos támogatásághoz kötötte saját miniszterelnökségét.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×