eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Szocialisták is szorgalmazzák az Országgyűlés feloszlatását

Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon. Olyan vélemények is elhangzottak: a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot.

Több felszólaló, köztük Szabó Lajos Mátyás volt kerületi polgármester is azon a véleményen volt, hogy az Országgyűlésnek fel kellene oszlatnia magát. Szerinte az MSZP-nek hozzá kellene járulnia a parlament feloszlatásához, mert ezzel erkölcsi alapot szerezne magának ahhoz, hogy újraépítse magát.

A Merre tovább MSZP című, mintegy húsz fő részvételével az MSZOSZ székházában tartott tanácskozáson Szanyi Tibor, az egyetlen országgyűlési képviselő a résztvevők között, közölte, ő nem fogja támogatni hétfőn az Országgyűlés feloszlatását.

Kifejtette: parlamenti képviselőként mandátumát az MSZP kongresszusa határozta meg, ez pedig a kormány támogatását jelenti.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×