eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Esküt tett, majd véget vetett az ülésnek az új fóti polgármester

Letette hivatali esküjét a csütörtök délutánra összehívott képviselő-testületi ülésen Fót új polgármestere, Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP).

Korábban határozatképtelenség miatt már kétszer meghiúsult a január 25-ei időközi választásokon nyertes új fóti polgármester eskütétele.

Mádly Zsolt azt mondta az MTI-nek: már kétszer is megpróbálta letenni a testület előtt az esküjét, ám az üléseket MSZP-s, valamint független képviselők "provokációi" miatt lehetetlen volt megtartani. A csütörtök délutánra, immár harmadszorra összehívott ülésen azonban teljes létszámban megjelentek a képviselők (a polgármesterrel együtt 18-an), így letehette az esküjét.

Mint hozzátette, a személyével nem szimpatizáló 10 fős csoport még 22 napirendről - például a település költségvetéséről - is szeretett volna tárgyalni, de ő az eskütétel után bezárta az ülést. Közölte: egy frissen megválasztott vezetőtől nem várható el, hogy előkészítetlenül napirendre vegye a költségvetést, mint ahogy nem akart tárgyalni saját illetményéről és költségtérítéséről sem.

Fábry Béla (MSZP) alpolgármester az MTI-nek úgy nyilatkozott: az ülésen megjelent képviselők "félrevezetés áldozatai lettek", ugyanis - mulasztásos törvénysértés miatt - szerették volna napirendre tűzni a költségvetés megtárgyalását is, amit a polgármester meghiúsított. Az alpolgármester szerint az ülés vezetése törvénysértő módon zajlott, hiszen az ülés megnyitása ugyanúgy elmaradt, mint a számos jelentkező képviselő meghallgatása.

További tisztázásra vár Fóton, hogy ki és miért ütötte meg a szerdán meghiúsult ülés előtti dulakodás közben az Echo Tv operatőrét. Varjú Frigyes főszerkesztő az MTI-nek elmondta: munka közben, valószínűleg szándékosan csapták arcul a helyszínen tartózkodó operatőrt, ami a sajtó elleni durva támadásnak minősül. Mivel az operatőr csütörtökön vidéken tartózkodott, személyesen csak pénteken tudja majd kikérdezni a történtekről. Az esetleges további lépésekről a részletek ismeretében döntenek - jelezte.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×