eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jövő héten hallgatják csak ki az elfogott gyanúsítottakat

Egy-másfél héten belül Veszprémben lesz a vasárnapi emberöléssel gyanúsítható, Ausztriában őrizetbe vett két férfi, a sárbogárdi Raffael Sándor és a budapesti Németh Győző, addig viszont nem hallgatják ki őket magyar nyomozók - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Derzsy Péter alezredes.

Veszprémi nyomozó vagy nyomozócsoport a kiadatásig nem utazik Ausztriába kihallgatni az őrizetben lévő gyanúsítottakat - mondta a nyomozást vezető rendőrtiszt, ugyanis az ausztriai kihallgatás engedélyeztetése olyan bonyolult adminisztrációval járna, hogy addigra a gyanúsítottak már bizonyosan Veszprémben lesznek.

Derzsy Péter közölte: a veszprémi kézilabdások megkéselésének ügyében kizárólag három embert gyanúsítanak, közülük Sztojka Iván enyingi lakost még körözik. Az alezredes szerint egészen bizonyosra vezető, hogy nincs több elkövetője a rendkívül súlyos bűncselekménynek. Az alezredes hangsúlyozta, hogy Sztojka Iván kézre kerítésére külön nyomozócsoportot alakítottak.

A veszprémi éjszakai bárban mintegy 25-30 tagú társaság szórakozott, de a rendelkezésre álló adatok alapján "merem állítani, hogy kizárható, miszerint a bűntett elkövetésében magában a többiek részt vettek", ezért őket majd tanúként hallgatják ki - fejtette ki. Azt, hogy a megnevezett három ember részt vett a bűncselekményben, videofelvételek, tanúvallomások és az adatgyűjtésekből származó más információk erősítik meg - tette hozzá.

A nyomozást vezető alezredes kitért arra, hogy "ez a három ember elkülönülve a többiektől balhézott" a bárban. Mint mondta, a rendelkezésre álló adatok alapján "nem verték meg a pincérnőt, csak inzultálták", nem verekedtek, csak pofont adtak, s "láthatóan várták a megfelelő időpontot és embert és sajnos ennek során találták meg a későbbi áldozatokat".

Az alezredes elmondta azt is, hogy a szórakozóhelyen a kézilabdások "nagyon kulturáltan viselkedtek és semmiféle alapot nem adtak a bűncselekmény elkövetésére".

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×